Borriana invertirà més de 2 milions d’euros en 4 anys per recuperar el patrimoni de la ciutat

L’Ajuntament de Borriana invertirà, en quatre anys, més de 2 milions d’euros a recuperar el patrimoni de la ciutat, i entre les principals actuacions ja en marxa cal destacar la rehabilitació de la Casa de la Cultura i la redacció i execució de el Pla director de les cases de Carabona, segons ha avançat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel.

La redacció de el projecte bàsic de rehabilitació de la Casa de la Cultura la Mercè i d’execució de la primera fase de les obres, adjudicat a l’empresa El Fabricant de Espheras per un import de 51.727 euros, ha assegurat Granel que “es troba en el seu fase final “i suposa” un pas ferm i decisiu per a en breu iniciar la licitació i començament de la rehabilitació i renovat de l’edifici cultural més emblemàtic i més representatiu de la nostra ciutat “.

Amb una inversió d’1 milió d’euros les obres de rehabilitació inclouen la reforma de la part posterior, la millora de l’magatzem de l’museu arqueològic, que duplicarà la seva superfície d’emmagatzematge, la restauració de les dues grans façanes i la remodelació de jardí arqueològic. També es reformarà la Biblioteca i s’actuarà per evitar les filtracions i humitats de l’immoble.

En la redacció d’el projecte bàsic, també s’inclouen els estudis de seguretat i de gestió de residus, així com la direcció d’obra i d’execució material, la programació i seguiment de control de qualitat i la coordinació de seguretat i salut de les obres corresponents a la primera fase.

Vicent Granel ha subratllat que aquests treballs de rehabilitació es convertiran en “una de les obres més transcendentals en relació a el patrimoni del municipi”, incidint en què l’immoble “no és només dels més utilitzats sinó que, a més, és el de més antiguitat “.

Les obres de rehabilitació, ha assegurat Granel, es realitzaran en dues fases i en dues anualitats i, al seu parer, suposarà una “intervenció fonamental” per resoldre els problemes de filtracions i humitats que afecten tant a l’exterior de la infraestructura com a les dependències dels serveis municipals ubicats a les seves instal·lacions.

El projecte està cofinançat a el 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc de el Programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020 emmarcat en l’estratègia Edusi. En relació als fons europeus, ha assenyalat l’oportunitat d’aprofitar aquesta estratègia per “rehabilitar el nostre patrimoni i exalçar-, tant per als veïns i veïnes de la nostra ciutat, com per posar-lo en valor perquè exerceixi d’atractiu turístic i important motor econòmic a tenir en compte “.

A el mateix temps, el govern municipal pretén dur a terme la recuperació del conjunt històric de les “Cases de Carabona”, situades al costat de la torre ja restaurada, per convertir-les en un centre d’interpretació de la citricultura valenciana. Es tracta, ha manifestat el regidor d’l’àrea d ‘ “una actuació decisiva de recuperació de patrimoni rural de la nostra ciutat”.

Per a això, el consistori ha contractat un Pla Director del conjunt protegit encaminat a “establir una sèrie d’actuacions i usos que garanteixin la protecció i conservació per a les generacions futures i el seu ús sostenible”, ha indicat al detall.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: