Borriana exaltarà les Reines Falleres 2023, Sílvia i Maria, aquest cap de setmana

El calendari faller de Borriana entra al punt àlgid amb la celebració dels actes d’exaltació de les Reines Falleres de Borriana 2023 al Teatre Payà aquest cap de setmana, dissabte 12 i diumenge 13 novembre, en què Sílvia Navarro i Maria Olivas rebran la banda de Reines Falleres de Borriana 2023.

Després de molts dies de preparatius, nervis, il·lusió i assaigs, arriba un dels moments més especials i emotius d’aquest inici del cicle faller, l’instant de recórrer el passadís principal del teatre Payà i pujar les escales davant d’un públic entregat per rebre de mans de l’alcaldessa, Maria Josep Safont, la banda que els acredita com a màximes representants de les Falles de Borriana.

Després de l’acte de proclamació només fa una setmana, diumenge passat 6 de novembre, i després del manifest d’aquesta setmana, Sílvia viurà el seu acte d’exaltació el dissabte 12 de gener a les 19h al Teatre Payà, al costat de la Cort d’Honor i Dames de la Ciutat 2023 i de les falleres de les 18 comissions de falla del municipi.

Mentre que el torn de la Reina Fallera infantil 2023, Maria Olivas, serà el diumenge 13 de novembre a les 17.30h al mateix Teatre Payà, acompanyada per la Cort d’Honor i Dames de la Ciutat Infantils 2023 i les falleres infantils de les 18 comissions falleres.

En tots dos actes les Reines Falleres de Borriana estaran recolzades per representants del món de la festa de Castelló i València. A més d’altres delegacions arribades de municipis veïns que també han confirmat la seva assistència i que no es volen perdre unes cites tan importants per a les Falles de Borriana.

A les exaltacions també estaran acompanyades per una multitudinària comitiva, entre ells membres de la Junta Local Fallera i autoritats municipals, talls d’honor, dames de la ciutat, falleres i representants de les 18 comissions falleres de Borriana, però també juntament amb desenes d’amics , veïns, i familiars en un dels actes fallers més importants del calendari burrianense.

La regidora del Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha avançat que els actes d’exaltació ja no estaran adaptats a la pandèmia, per la qual cosa totes les falleres podran ser al “magnífic escenari”, es mantindrà l’aforament complet del Teatre Payà i, sens dubte, l’acte tornarà a tenir l’esplendor i l’emoció de sempre, ja que es tracta d’un dels moments més esperats per totes les falleres”.

Mantenidors

El jove Manuel Candau el dissabte i Vicent Blasco el diumenge seran els mantenidors de les Reines Falleres de Borriana del 2023 als respectius actes d’exaltació al teatre municipal.

Manuel Candau López és un jove lligat amb tota la seva família al món de les falles. Pertany a la falla la Ravalera des del mateix dia que va néixer, comissió que ho ha vist créixer i li ha inculcat l’esperit faller. En l’actualitat, faller involucrat i actiu a la Ravalera on, malgrat la seva curta edat, ha dissenyat Creus de Maig i Carrosses, ha participat en sainets i ha exercit com a jurat atorgant les puntuacions de la seva falla diverses vegades.

Vicent Blasco Miró és una persona molt vinculada al món de les falles des de diferents perspectives. Faller de la comissió de la Mercè des de l’exercici 1990, actualment i des del 2019 ostenta la presidència del col·lectiu. Pertany a la Junta Directiva de la Federació de Falles de Borriana i és delegat de Cultura i Comunicació de la Junta Local Fallera. Membre del consell de redacció de la revista Cendra i corresponsal a Borriana d’Actualitat Fallera, i també és col·laborador habitual dels mitjans de comunicació a l’àmbit de la festa i les tradicions locals.

A més, és crític i guionista faller, és autor d’un bon nombre de crítiques i guions per a artistes de Borriana i d’altres poblacions del territori faller i foguerer. Les seves crítiques han obtingut diversos premis d’enginy i gràcia a Borriana, Alzira i València. Actualment, és coordinador de l’edició del llibre faller de Burriana i com a estudiós i divulgador de la festa, els seus treballs i articles sobre història, investigació i reflexió del món de les falles apareixen publicats anualment en un bon grapat de llibrets de falla de nombroses poblacions .

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: