Borriana exaltarà les Reines Falleres 2022, Sandra i Ana, aquest cap de setmana

El calendari faller de Borriana entra al punt àlgid amb la celebració dels actes d’exaltació de les Reines Falleres de Burriana 2022, Sandra Candau i Ana Giménez, al Teatre Payà, aquest proper cap de setmana, 15 i 16 de gener.

En un mes diferent de l’habitual, i després de molts dies de preparatius, nervis, il·lusió i assaigs, arriba un dels moments més especials d’aquest inici del cicle faller, l’instant de recórrer el passadís principal del teatre Payà i pujar les escales, davant un entregat públic, per rebre de mans de l’alcaldessa, Maria Josep Safont, la banda que els acredita com a màximes representants de les falles de Burriana.

Després de l’acte de proclamació del 28 de novembre passat, i després del manifest d’aquesta setmana, Sandra viurà el seu acte d’exaltació el dissabte 15 de gener a les 19h al Teatre Payà, al costat de la Cort d’Honor i Dames de la Ciutat 2022 i de les falleres de les 18 comissions de falles del municipi.

Mentre que el torn de la Reina Fallera Infantil 2022, Ana Giménez, serà el diumenge 16 de gener a les 17.30h al mateix Teatre Payà, acompanyada per la Cort d’Honor i Dames de la Ciutat Infantils 2022 i les falleres infantils de les 18 comissions falleres.

Modificacions

La regidora del Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, ha avançat que els actes d’exaltació comptaran amb algunes modificacions per adaptar-los a la situació epidemiològica actual, per la qual cosa l’escenari només l’ocuparan les màximes representants de cada comissió i la duració serà menor.

“L’essència romandrà intacta” ha aclarit Molina, però per garantir la seguretat “tan sols estaran a l’escenari les màximes representants de les comissions, la reina fallera i la cort d’honor”. Una decisió adoptada, segons ha precisat, per “evitar aglomeracions i establir prou distància, i per això les acompanyants de les falleres majors passaran a ocupar els seients de l’amfiteatre”.

Pel que fa a l’assistència de públic, ha puntualitzat que s’ha decidit “mantenir l’aforament complet” i la màscara “serà obligatòria per a tots els presents”. A més, també es procurarà agilitzar el desenvolupament de l’acte i reduir la durada, tot això, ha assegurat, “sense treure gens ni mica d’emoció a un dels moments més esperats per totes les falleres”.

Mantenedores

Les burrianenques Ana Montagut dissabte i Carolina Mataix diumenge han estat les persones triades per les mateixes reines falleres, Sandra i Ana, com a mantenidores per als seus actes d’exaltació respectius.

Ana Montagut és una persona molt vinculada des de la seva infància al món faller a la falla de la Ravalera, arribant a ser la Reina Fallera de Borriana 1996. Des de llavors ha exercit de presentadora i de mantenidora a diferents falles de barris i societats. Així mateix, va formar part del Comitè Organitzador del 50è aniversari de les Reines Falleres Infantils el 1999 i com a presentadora, l’any 2003 al Teatre Payà, a la celebració del 75è aniversari de les Falles de Borriana.

Per la seva banda, Carolina Mataix és una jove lligada al món de les falles des de primerenca edat a la falla Societat de Caçadors, de la qual va ser fallera infantil l’any 1992 i després fallera el 2002. Posteriorment, va entrar a formar part de la comissió de la falla Don Bosco des del 2010 i és companya i amiga de la mare de la Reina Infantil del 2022, i ha estat mestra i tutora d’Ana Giménez durant quatre cursos.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: