Borriana commemora el 25N amb una concentració en repulsa de la violència de gènere i una peça teatral a la seva campanya #Bloquejaelmasclisme

L´alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora d´Igualtat, Maria Romero, han presidit aquesta tarda la concentració ciutadana contra les violències masclistes a les portes del consistori convocada per l´Ajuntament. Aquest acte ha posat el colofó ​​a la jornada institucional commemorativa del 25N a la ciutat, i en què la reivindicació i la participació han estat les protagonistes.

Aquesta fita que cada any es commemora a nivell internacional busca reivindicar una societat en igualtat i centrar l’atenció en la violència masclista que pateixen les dones pel fet de ser-ho i que, com puntualitza l’alcaldessa de Borriana, “respon a una estructura social patriarcal i, per tant, la resposta ha de ser global”.

A través de la campanya #Bloquejaelmasclisme, que aquest any s’ha centrat en la població jove i la creixent violència digital de gènere a través de les xarxes socials, la Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament de Burriana pretén posar sobre la taula la problemàtica que suposa escudar-se en l’anonimat de les xarxes socials o el fet d’estar connectats les 24h en un mitjà en què sembla que no hi hagi els límits que sí que són clars en el pla físic.

Així, la jornada s’ha iniciat amb la visita a la intervenció artística instal·lada a la plaça Major de diversos centres educatius i entitats. Ja a la tarda, la convocatòria de concentració ha començat amb una peça de dansa teatre, 016fm, en què Sergio Jiménez i Elena Forcada, dos joves actors professionals vinculats a la ciutat, han volgut interpel·lar davant del públic assistent transmetent-los la cruesa dels relats de les víctimes així com la subtilesa amb què comencen els maltractaments.

Després de la peça ha tingut lloc un emotiu minut de silenci a la plaça Major com a mostra del rebuig social a les agressions i en solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.

La regidora d’Igualtat ha aprofitat l’acte institucional per agrair la implicació de diferents entitats locals que han participat a la campanya com la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás, Creu Roja Borriana (Menthora i Projecte Juntes), Fundació Antonio Moreno, Agrupament Escolta Borriana, Centre Juvenil Porta Oberta, Afdem, Escola Municipal de Teatre, Consell Local de la Joventut, Centre Municipal Arts Rafael Martí de Viciana i la totalitat dels centres educatius de la ciutat.

Així mateix, Maria Romero ha posat en valor la feina de la taula de coordinació entre els diferents agents que intervenen amb les víctimes com són Serveis Socials, Educació, Unitat d’Igualtat, Policia Local, Guàrdia Civil, Oficina de Víctimes del Delicte, Centres de Salut , Centre Dona 24h, Subdelegació del Govern i Direcció Territorial.

A continuació, l’alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont, juntament amb Maria Romero i la regidora Chelo Suay, han donat lectura a la resolució aprovada al ple de novembre. La lectura de l’acord plenari i la lectura de les regidors buscava representar la unitat dels tres grups polítics, PSPV, Compromís i PP, que han ratificat la moció perquè tirés endavant.

Un micro obert on han participat representants d’entitats juvenils així com socials ha tancat la trobada que ha tingut lloc al voltant de la peça artística que ha presidit la plaça Major i que ha estat marcat per les redflag o límits vermells que han clavat escolars i membres de les entitats participants. La instal·lació es podrà visitar fins dilluns que serà retirada.

Tancarà la programació amb motiu del 25N a Borriana el lliurament de premis del concurs de vídeos curts d’Instagram el divendres 2 de desembre a les 19h a l’auditori Juan Varea, després d’un mes de xerrades, tallers, teatre i debats a diferents sectors de la ciutat.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: