Bonig: “Els protocols no estan funcionant i entenem la primera onada de Covid19, però no entendrem no estar preparats davant d’una segona”

La Síndica de el Grup Popular en Les Corts, Isabel Bonig, ha urgit a President de la Generalitat, Ximo Puig, a prendre mesures i preparar el sistema sanitari davant d’una possible segona onada de Covid19, i ha assenyalat que els protocols “no estan funcionant i entenem la primera onada, però no entendrem no estar preparats davant d’una segona “.

Bonig s’ha pronunciat així a terme de la Junta de Síndics de les Corts, on ha recordat que dins del decàleg de 10 mesures que el PPCV va presentar a Puig figurava un pla postcovid sanitari. “A part de demanar responsabilitat a la gent és fonamental anar preparant el sistema sanitari, que ha patit molt en aquesta pandèmia. Cal que des de Sanitat i des de Presidència es prenguin mesures per adaptar el sistema a octubre i novembre i no s’estan prenent “, ha assenyalat.

Bonig ha indicat que la gestió postcovid “està sent un desastre”. “No estan preparats els hospitals, no es contracten reforços per a les plantilles, la gestió en atenció primària està a punt d’esclatar per agendes saturades i tancaments de centres a les tardes i els protocols no estan funcionant. No volem alarmar però sí demanem que es faci alguna cosa “, ha indicat.

A més de les mesures en Sanitat, la Síndica popular ha anunciat que la interpel·lació de l’GPP en el ple serà a la consellera de Transparència “sobre actuacions realitzades en la concessió de subvencions”. “Ahir van sortir 600.000 euros en memòria històrica i apel·lo a el sentit comú. Hi ha sectors demanant ajudes, que ho estan passant malament, gent que genera ocupació i demana que no se’ls oblidi. En un moment excepcional on els recursos falten cal aplicar el sentit comú i donar les ajudes a qui les necessita: les empreses, els autònoms … És el moment de la gestió, amb responsabilitat i altura de mires. Els recursos no són il·limitats i cal tenir cura de la salut de les persones i mantenir l’economia. Els diners per memòria històrica es pot recuperar més endavant “, ha manifestat.

Finalment, Bonig ha explicat que les preguntes del seu grup en el ple seran sobre l’evolució de l’ocupació – “ens preocupa tant les dades com les previsions, ens preocupa la inactivitat de Puig, la manca de lideratge i de projectes” -, sobre conciliació i sobre residències. En aquest sentit, Bonig ha preguntat a Oltra “quin és el seu pla i què està fent”. “Des del PPCV tornem a oferir la nostra ajuda, és el moment de treballar, de reelaborar els protocols i ajudar a les residències de la tercera edat”, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: