Benafigos planteja recuperar els seus habitatges abandonats mitjançant un plà d’ajudes

Una casa en ruïnes pot ser una oportunitat. Amb aquesta filosofia, Sara Escrig, alcaldessa de Benafigos, pretén plantar cara a l’abandó de molts immobles que al seu poble, com en el de molts altres de l’interior de Castelló, es multipliquen per efecte de la despoblació.

“A Benafigos som pocs, però hi ha molts habitatges que han quedat abandonades. Ja no es rehabiliten i algunes fins i tot estan en estat de ruïna. La seva situació pot aprofitar-se si existeixen fons que fomentin la rehabilitació als seus propietaris i poden trobar en elles una inversió rendible”.

Així ho ha considerat l’alcaldessa de Benafigos qui ha traslladat la iniciativa als diputats provincials Vicente Pallarés i David Vicente, que s’han entrevistat amb la munícipe a fi de conèixer les necessitats de la localitat. “Aquesta proposta, que la presidenta del PPCS, Marta Barrachina, ha decidit presentar en la Diputació, esperem que sigui atesa perquè seria de gran ajuda per a pobles com el meu, que no tenen recursos per a poder activar una línia d’ajudes que faciliti la restauració d’immobles”.

Des del PPCS, la proposta liderada per la presidenta provincial planteja a la Diputació lenta de PSOE i Compromís un fons de 3 milions d’euros al qual es puguin acollir els municipis de menys de 5.000 habitants per a restaurar immobles. “Seria de gran utilitat, perquè no sols aconseguiríem reduir riscos en aquells immobles que són pròxims a la ruïna. També fomentaríem la rehabilitació, obrint-nos al mercat del lloguer o cases rurals, o la venda d’habitatges, amb la conseqüent arribada de nous habitants. En definitiva, continuar lluitant contra la xacra de la despoblació amb la qual ens toca bregar dia a dia”, ha manifestat l’alcaldessa.

Informació i Foto: PP Benafigos.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: