Bastidas insta el Consell a posar en marxa un Pla autonòmic de Prevenció contra la Violència Juvenil

La Portaveu adjunta del GPP i Vicesecretària de Política Social del PPCV, Elena Bastidas, ha presentat una iniciativa al Parlament Valencià en què insta el Consell “a elaborar un Pla autonòmic de Prevenció contra la Violència Juvenil”.

Bastidas ha afirmat que en els darrers temps l’aparició de bandes juvenils “s’ha incrementat, arribant a haver d’avortar esdeveniments violents entre elles a la ciutat de València”. “S’està produint una alarma social i cal actuar des de les administracions públiques amb agilitat per evitar que es produeixin episodis violents en què puguem lamentar conseqüències greus”, ha assegurat.

La portaveu adjunta del GPP ha afirmat que “hi ha una profunda preocupació per la facilitat que tenen aquests grups d’accedir a armes blanques i que incrementa el risc de conseqüències irresolubles a les baralles tumultuàries i agressions que es produeixen a les zones d’oci de la Comunitat Valenciana”.

Així, Bastidas ha manifestat que cal augmentar els controls en zones d’oci juvenil, “endurir les penes i les sancions pel que fa a l’ús d’aquestes armes i mantenir la vigència de la Llei de Seguretat Ciutadana, com a instrument per aturar la conflictivitat derivada de l‟existència d‟aquestes bandes juvenils”.

La iniciativa presentada pel GPP insta el Consell a exigir al Govern de Sánchez que elabori un nou pla estatal de prevenció contra la violència juvenil ia iniciar la revisió de la Llei Orgànica 5/2000, de 12 de gener, en què es regula la responsabilitat penal dels menors, quant als delictes de violència especial comesos per menors.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: