Barrachina revela que “Agricultura va ordenar atorgar les ajudes al germà de Puig i eliminar les objeccions”

El portaveu d’Agricultura de el Grup Popular a les Corts, Miguel Barrachina, ha revelat que Agricultura va ordenar atorgar els ajuts de desenvolupament rural a les empreses de l’germà Ximo Puig tot i les objeccions plantejades des del grup d’acció local que va ordenar eliminar de l’expedient.

Així mateix, Barrachina ha demanat la destitució de director general de desenvolupament rural, David Torres, “per mentir a les Corts i amagar en la seva compareixença de la setmana passada a la comissió d’Agricultura que Francis Puig ha estat creditor de tres ajudes en una mateixa convocatòria per decisió de la Conselleria i no obstant això va dir que era responsabilitat de el grup d’acció local que va fer aquesta proposta “.

Barrachina ha explicat que “són 95.700 euros que se sumen a les ajudes milionàries que els cazasubvenciones de el clan Puig s’estan portant de el govern valencià del seu germà Ximo. En aquest cas són fons agrícoles europeus dedicats a les comarques dels Ports-Maestrat. Va demanar tres ajudes amb tres empreses diferents constituïdes dues d’elles per poder accedir als ajuts, les tres tenen com a responsable a Francis Puig i com a accionista únic a Comunicans dels Ports “.

Barrachina “el clan Puig es va emportar els diners que es va negar a el 50% dels agricultors, ramaders, autònoms i pimes que van demanar recursos i desgraciadament no hi va haver. Això es va fer amb el vot unànime de tots els ajuntaments i associacions participants en el grup d’acció local que van alertar la Conselleria sobre aquest triplet en les ajudes i els van traslladar que no eren capaços de prendre cap decisió pel que entenien que era un frau de llei constituir entitats a propòsit “.

“Van demanar que fos la Conselleria qui decidís i la Conselleria els va respondre que concedissin l’ajuda i que s’eliminés qualsevol observació del que havien fet. Dels 26 expedients només feia objeccions en dos, les dues empreses constituïdes, Lamp Telecom i Mas Mut Produccions. La llavors consellera Elena Cebrián va ser l’autora, al gener de 2019. Avui, casualment, està com a assessora de Ximo Puig a Presidència, potser perquè guardi silenci còmplice “.

Barrachina ha demanat “la destitució de director general que ens va enganyar, que es recuperi els diners i que s’investigui per què la Conselleria, en lloc d’excloure a aquestes empreses de les ajudes, va demanar que no hi hagués observacions tan fonamentades en l’expedient”.

“Hi ha dues actes de la reunió de baremació que estan penjades al web de l’propi grup d’acció local (http://www.altmaesports.org/RESOLUCION-PROYECTOS-LEADER/) on es fa aquesta observació i en la següent acta diuen que Agricultura ha demanat que s’elimini aquesta observació on planteja l’objecció per ser el mateix titular i que sigui la Conselleria qui decideixi “, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: