Barceló: “L’ampliació de l’UCI de l’Hospital de la Plana permetrà doblar la seva capacitat de llits de crítics”

Les obres d’ampliació de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de la Plana permetran a aquest centre sanitari doblar la seva capacitat de llits per a pacients crítics, passant de les 9 llits o boxs actuals a 19 llits. Així ho ha destacat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la visita a aquest centre sanitari.

La consellera ha visitat les obres d’ampliació de l’UCI, la primera fase està previst que finalitzin al juny (actualment està finalitzada l’estructura i falta escometre les instal·lacions interiors) i en què s’invertiran al voltant de 2 milions d’euros.

En concret, en una primera fase, es posaran en funcionament 6 d’aquests 10 nous boxes o llocs, i els altres quatre es posaran en marxa a l’acabar una segona fase de les obres d’ampliació.

L’ampliació, com ha destacat Ana Barceló, permetrà doblar la capacitat de llits de crítics de centre i “és un salt qualitatiu que permetria tenir, si cal i donada la separació física que existeix entre els espais, una UCI dedicada a pacients COVID i altra no-COVID per a patologies que són igualment importants i no demorables “.

Mentre s’estan duent a terme les obres, el centre sanitari utilitzarà la nova Sala Polifuncional també com UCI provisional. Aquesta sala, situada a la primera planta disposa de 12 llits i en la seva posada en marxa s’han invertit més de 200.000 euros.

Aquesta nova Sala Polifuncional ocupa un total de 213 metres quadrats de superfície construïda i suposa l’ampliació de la zona d’observació d’Urgències o zona de pre-ingrés i a el mateix temps, en cas necessari, disposar d’un espai addicional per a l’atenció a pacients crítics, a més de l’actual Unitat de Cures Intensives.

Informació i Foto; Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: