Barceló: “Estem elaborant l’Estatut del Personal Investigador, el marc jurídic necessari per a poder donar-li estabilitat”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha inaugurat l’acte de commemoració del X aniversari de l’acreditació de l’Institut de Recerca La Fe.

En una jornada en què ha estat acompanyada del director científic de l’IIS La Fe, Màxim Vento, i del director mèdic de l’hospital, Manuel Ballester, Ana Barceló ha felicitat a l’institut per haver obtingut de nou aquest any l’acreditació per part de l’Institut Carlos III, “amb la qual ha demostrat que els seus indicadors científics mereixen el reconeixement de l’excel·lència, i que en matèria de gestió hem pogut encarrilar una difícil situació administrativa que arrossegava d’èpoques anteriors”.

Al costat del Incliva, el IIS La Fe forma part del selecte grup de 31 instituts d’investigació acreditats per la seva excel·lència a tot Espanya “i esperem que aviat Isabial, que recentment ha estat auditat, pugui veure reconegut el seu treball amb l’acreditació de l’Institut Carlos III , i que la Comunitat Valenciana compte amb tres centres investigadors del més alt nivell “, ha afegit la consellera.

En l’elit de la investigació espanyola

Segons el parer de la titular de Sanitat, la garantia que aquest Institut segueixi, almenys cinc anys més, en l’elit de la investigació espanyola, “ens anima a continuar apostant per la investigació i, sense cap dubte, per tots aquells que la fan possible “.

Conscients de la situació de bona part d’investigadors en aquest Institut ia la resta d’organismes científics de la Comunitat, des de la conselleria s’ha abordat la complexa situació laboral del seu personal pel que fa a l’alta taxa d’interinitat o la inestabilitat de les plantilles i, en paraules de Barceló, la resolució del conflicte passa per “un full de ruta clar, honesta, realista i decidida”.

La consellera ha avançat l’elaboració d’una Relació de Llocs de Treball a l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, que permeti dotar d’una arquitectura laboral coherent a la tasca que desenvolupa el centre.

“Al costat d’aquest marc administratiu, hem de dissenyar també el marc jurídic necessari per poder estabilitzar el personal investigador. Per això, hem començat a elaborar l’Estatut del Personal Investigador amb la constitució d’un grup de treball i un cronograma de reunions per a la seva elaboració “, ha explicat Barceló.

La consellera ha explicat que “aquestes accions s’emmarquen dins d’un Pla Estratègic d’Investigació Sanitària i Biomèdica, amb el qual continuarem impulsant una activitat i un coneixement imprescindibles perquè la sanitat valenciana sigui capaç de enfrontar-se al futur, als seus reptes ia les seves oportunitats , amb garanties d’èxit “.

Balanç d’activitat i reptes de futur

L’acte científic de commemoració dels deu anys de vida de l’IIS La Fe ha servit per fer balanç de l’activitat de l’institut en aquesta dècada i per plantejar els reptes de futur. Així, el seu director científic, Màxim Vento, ha destacat els principals indicadors científics i d’activitat: 639 projectes de recerca actius, 995 assaigs clínics en marxa i 23 projectes europeus que evidencien el seu lideratge en l’àmbit de la investigació biomèdica a Espanya.

Els esforços de l’IIS La Fe per als propers anys se centraran en continuar millorant les dades de producció científica, així com els indicadors d’innovació, la quantitat de projectes de recerca internacionals i la connexió entre la ciència i la societat.

Vento s’ha referit també a la qualitat de la producció científica dels investigadors i les investigadores de l’IIS La Fe, amb una mitjana anual de 581 publicacions en revistes científiques i una mitjana de factor d’impacte acumulat de 2166.

Innovació i internacionalització

Des del punt de vista de la R + D + I, el IIS La Fe ha creat en 10 anys dos spin off ha registrat 47 patents i models d’utilitat, 6 programaris, 8 registres de propietat intel·lectual i ha llicenciat 4 patents a empreses.

Com a balanç de la política d’internacionalització de la recerca i innovació, el IIS La Fe s’ha consolidat com la primera fundació d’investigació biomèdica de la Comunitat Valenciana en retorn de projectes europeus i se situa entre els sis primers centres d’investigació de la Comunitat Valenciana amb major retorn a les convocatòries del Programa Marc Horitzó 2020 des que va començar la convocatòria en 2014.

El IIS La Fe ha rebut fons de la Unió Europea per a un total de 23 en projectes competitius públics i més de 10 milions d’euros de finançament, gràcies a la xarxa de col·laboradors de prestigi internacional en tots els països d’Europa i Estats Units. S’han signat acords de col·laboració en projectes amb 289 entitats a tot el món, com el King ‘s College London (UK), Inserm (França), Fraunhofer (Alemanya) i Johns Hopkins University (EUA).

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: