Barceló: “El 2020 destinarem cada dia a sanitat més de 18,5 milions d’euros”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha xifrat en 18,5 milions d’euros la quantitat diària que es detinará a Sanitat dins els pressupostos de la Generalitat per al 2020, que “aprofundeixen en el camí de la vocació social” .

La consellera ha comparegut a la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes, per presentar les línies fonamentals del pressupost per a Sanitat, que el 2020 creix fins als 6.765.000 d’euros, un 23% més que el 2015.

“Necessitem que la sanitat valenciana compti amb més recursos, amb més professionals i amb una major capacitat assistencial per al futur immediat que ens espera -ha assegurat Barceló- però la realitat és que ara per ara aquest govern inverteix cada any més en la salut de els valencians. i que cada euro invertit és gestionat amb eficiència, rigor, i sensibilitat social “.

La consellera ha subratllat l’èxit que la despesa sanitària per càpita arribi als 1.400 euros i se situï en la mitjana espanyola, “malgrat una infrafinançament que ens obliga a realitzar un esforç pressupostari del 40%, el que demostra quines són les prioritats de aquest govern “.

Sobre la millora de l’Assistència Sanitària ha destacat que els programes de perfil assistencial tenen una dotació global de 5.037 milions d’euros, el que representa el 74% del total del pressupost de la conselleria, i això inclou la consolidació de les 307 places d’Atenció Primària amb les que s’ha reforçat a tots els departaments, o el desenvolupament d’un Pla de millora dels serveis d’Urgències hospitalaris.

Barceló ha explicat que la partida de prestacions externes augmenta en 7,2 milions d’euros respecte a l’exercici passat -Contempla prestacions com les teràpies respiratòries domiciliàries, l’hemodiàlisi ambulatòria, els tractaments oncològics o el transport sanitari urgent i programadors.

Ha afegit que el programa de Salut Mental i atenció sanitària de mitjana i llarga estada, augmenta un 3,2% respecte a l’any passat, i un 10,8% més respecte al 2015 i ha anunciat que el Pla de reducció de la demora, que presentarà abans de final d’any, preveu una inversió de 35,2 milions d’euros: 16 milions per operar a les tardes en els hospitals públics i 5,2 per a la contractació de professionals que permetran optimitzar el rendiment dels quiròfans, mentre que els altres 14 es destinen al Pla de Xoc.

A més, es destinaran 151,5 milions (un 11,21% més) als ajuts per a l’adquisició de pròtesi i mitjans per millorar la mobilitat de les persones amb diversitat funcional.

estabilitzar plantilles

En matèria de personal, el pressupost s’incrementa fins als 2.888.000 d’euros, un 6% més que l’any passat. En paraules de la consellera, “els professionals suposen el major actiu de sanitat pública, i les circumstàncies que han suportat durant molts anys, com la temporalitat, l’alta pressió assistencial o l’augment de targetes sanitàries per persona, han de corregir al llarg de aquesta legislatura “.

Per això, en 2020 es reconeixerà degudament la carrera professional dels interins i es reforçarà el personal en àmbits com la Salut Mental i el Dany Cerebral Adquirit. Però també es posarà en marxa un pla conjuntural, en paral·lel a l’estratègia per a la reducció de la demora, que inclourà la contractació de 128 professionals durant tot l’any per incrementar el rendiment dels quiròfans.

“El 2020 farem efectiva la major Oferta Pública d’Ocupació publicada fins al moment. Al gener es convocaran les oposicions corresponents als anys 2017, 2018 i 2019 amb una oferta de 13.422 places. Totes elles, sumades a les 3.608 places de la oposicions de 2014, 2015 i 2016, ja completades, sumen un total de 17.030 places “, ha enumerat Barceló, per a qui 2020 serà un any clau per a la sanitat valenciana en matèria de recursos humans.

En relació a la millora de les infraestructures, la consellera ha explicat que les inversions superaran els 140 milions d’euros, i serviran per començar a executar el nou pla d’infraestructures 2020-2024, que es presentarà abans de finalitzar l’any.

Construcció i reforma de centres

“Per equipaments i adquisició de tecnologia sanitària destinarem 37 milions, dels quals 7,2 aniran a Atenció Primària. I en infraestructures, invertirem més de 27 milions per a l’Atenció Primària, dels quals 6,9 aniran destinats a la construcció de 24 nous centres de salut, com el Centre d’Especialitats i el Centre de salut Integrat de l’Espai Campanar-Ernest Lluch, el nou Centre de salut Integrat de Gandia Roís de Corella, el Centre de salut del Raval a Castelló, que conclourà el any que ve, el Centre de Salut Verge del Cap d’Elda, així com els projectes dels centres de Vinaròs, PAU 2, Garbinet i Condomina a Alacant “.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: