Arranca el moviment de terres per a edificar el col·legi Santa Quitèria a Almassora

Les obres del col·legi Santa Quitèria d’Almassora han arrancat amb el moviment de terres, que marca els preparatius del terreny en el qual s’alçarà el complex educatiu valorat en 3.882.163,23 euros. L’alcaldessa, Merche Galí, i els tècnics municipals directors de l’obra han supervisat l’inici dels treballs al carrer Drets Humans amb càrrec al Pla Edificant.

El clos del recinte, la instal·lació de les casetes d’obra i el trasplantat dels arbres situats en aquest espai formen part d’aquestes primeres actuacions executades a càrrec de l’empresa Civicons, responsable de la construcció del nou edifici. La previsió municipal passa per tramitar la setmana vinent la primera certificació d’obra amb els costos d’aquests treballs inicials.

En l’actualitat, la zona està perimetrada des de la vorera de la ‘manzana’ afectada per a garantir la seguretat dels transeünts per l’entorn, si bé de moment el trànsit rodat manté l’ordenació habitual en les calçades adjacents. Els treballs mantindran el mateix ritme durant tots els mesos d’estiu per a garantir el compliment del calendari previst, que situa l’obertura del nou col·legi al setembre de 2022.

La seua inauguració permetrà retirar els barracons instal·lats des de 2010 al costat del camp de futbol José Manuel Pesudo. El Santa Quitèria comptarà amb una superfície total de 5.041,70 metres quadrats, amb tres unitats d’Infantil, sis de Primària i un menjador amb capacitat per a 180 comensals repartits en dos torns.

Situada entre els barris de Corell i Fátima, la nova edificació disposarà de pistes esportives en el lateral del recinte, un hort escolar, espai per a jocs cooperatius i de foment cap al medi ambient i zones reservades a administració. Les grans vidrieres prevaldran la llum natural en un disseny que advoca per l’eficiència energètica i l’ús continuat de zones comunes.

La proposta guanyadora del concurs d’idees aposta per la instal·lació de porxos per a permetre l’ús exterior en qualsevol moment de l’any, mentre que els tons neutres, amb el blanc i el terracota de la pròpia ceràmica com a protagonistes, marcaran la gamma cromàtica de tot el recinte.

Els carrers adjacents a l’espai escolar també modificaran la seua imatge habitual amb la construcció d’una pista ciclista BMX valorada en 120.000 euros i cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea. “Esperem que el nou col·legi, aquesta instal·lació esportiva i les millores previstes en els barris adjacents constituïsquen un revulsiu per a atraure a famílies joves”, segons Galí.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: