Arcadi España supervisa l’enviament de 220 tones de material humanitari a Ucraïna

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha supervisat l’enviament del material d’ajuda humanitària que s’han recollit als centres logístics de València, Alacant i Castelló.

En total, han sortit 220 tones de material d’ajuda humanitària en un comboi que transporta aliments no peribles, material d’higiene, sanitari i material de refugi com sacs de dormir, tendes de campanya i matalassos.

El titular de Transport ha destacat que “la mostra de solidaritat de la societat valenciana que ha fet aquestes donacions, que s’estan canalitzant a través de la Generalitat”. A més, ha indicat que empreses com Transfesa, grup Alonso o Renfe Mercaderies “estan col·laborant de forma determinant perquè aquest material arribi com més aviat millor al poble d’Ucraïna”.

El conseller, acompanyat de la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, ha fet un seguiment del comboi que ha sortit de l’estació intermodal de Renfe. Sobre això, ha explicat que “el tren ha sortit de l’estació de Silla cap a la ciutat alemanya de Colònia, on s’unirà al corredor ferroviari solidari que ja funciona”.

En aquest sentit, Arcadi Espanya ha assenyalat que actualment “el tren és l´única alternativa que tenim per fer arribar aquests productes de primera necessitat a moltes poblacions d´Ucraïna, ja que no es permet l´accés per altres mitjans de transport”.

El comboi ha estat preparat en col·laboració amb Renfe Mercancías i Transfesa Logistics – DB Cargo, que aporta vagons, contenidors, camions, magatzems i l’operació de canvi d’eix, tant a la frontera hispanofrancesa com a la polonesa-ucraïnesa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: