Arcadi España: “L’Agència Valenciana de Protecció del Territori és clau en el compliment de la legalitat i la lluita contra el canvi climàtic”

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que l’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) “es configura com un instrument essencial en l’ordenació d’habitatges i la protecció del territori, i és fonamental a la lluita contra el canvi climàtic i l’avenç cap a la sostenibilitat”.

Després de la reunió amb el director gerent de l’Agència, Manuel Civera, per valorar el primer mes d’activitat d’aquest organisme autònom adscrit a la Conselleria, Arcadi España ha assenyalat que “aquestes darreres setmanes, les pluges, el temporal marítim i les temperatures , excepcionalment, ens alerten que el canvi climàtic hi és, que hem d’ordenar el territori, construir i créixer d’una manera diferent, atenent les característiques naturals d’on vivim”.

Així, el conseller ha afegit que “hem de cuidar el territori, que té moltes potencialitats, però també és molt fràgil, i hem d’impulsar un canvi de cultura, complir i fer complir tota la normativa urbanística, i aquesta és una de les funcions principals de l’Agència, on els ajuntaments deleguen les seues competències de disciplina urbanística”.

A més, el responsable de Territori s’ha referit que l’AVPT representarà una “finestra d’oportunitat per als milers de famílies que tenen un habitatge fora d’ordenació que puguin, amb un procediment de minimització d’impacte i les actuacions necessàries per reposar els serveis que no tenen, legalitzar la situació”.

Així mateix, s’ha referit a la importància que l’ordenació del territori sigui una tasca de tots i ha ressaltat la posada en marxa del web de l’Agència, “que s’ha creat perquè funcioni com una eina de comunicació amb ajuntaments i la ciutadania en general”.

Seu a Elx

En aquesta primera vista a la seu de l’Agència, que ha estat acompanyat per l’alcalde d’Elx, Carlos González, i el director general d’Urbanisme, Vicent García Nebot, el conseller ha subratllat l’avenç que ha fet la Generalitat a la descentralització al ubicar aquest nou organisme a Elx. Per Arcadi España, “significa una fita per a la ciutat pel que representa políticament i administrativament”.

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori té en exclusiva, des del passat 9 de març, la competència en matèria de protecció de la legalitat urbanística sobre el sòl no urbanitzable als municipis que s’han decidit adherir-s’hi.

En total, ja són més de 215 localitats valencianes les que han acordat traslladar aquesta competència a l’Agència i deixaran d’incoar els expedients sancionadors i de restauració de la legalitat urbanística. Amb l’acord d’adhesió, que ha de ser aprovat pel ple de cada Ajuntament, l’Agència assumeix la competència municipal efectiva i passa a ésser l’encarregada de tramitar, resoldre i executar els expedients en aquesta matèria.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: