Arcadi España anuncia l’adjudicació d’una ruta aèria entre Castelló i Sevilla per als propers tres anys

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que l’aeroport de Castelló oferirà a partir d’aquest estiu una nova ruta amb Sevilla, operada per l’aerolínia Air Nostrum, que estarà vigent durant tres anys.

El conseller ha realitzat aquest anunci a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid, en la que l’aeroport de Castelló participa dins de l’espai de la Comunitat Valenciana.

Arcadi España ha manifestat que l’adjudicació d’aquesta nova ruta “suposa un gran avanç per a l’aeroport de Castelló, ja que connectarà amb una destinació nacional de primer nivell, com és Sevilla, facilitant així l’arribada de turistes des del sud d’Espanya”.

El conseller ha explicat que l’obertura d’aquesta segona ruta nacional, que se sumarà a la de Bilbao, “respon a una estratègia de diversificació de l’tràfic comercial, atès que la recuperació dels sectors aeri turístic, molt afectats per la crisi de la COVID -19, va estar vinculada a una primera fase als mercats domèstics “.

“Estem convençuts que aquesta nova connexió suposarà una oportunitat per a l’activitat turística de la província de Castelló”, ha afegit.

D’altra banda, Arcadi Espanya ha destacat que l’aeroport de Sevilla “és un dels més importants d’Espanya pel que fa a trànsit de passatgers i connectivitat aèria, de manera que la nova ruta tindrà un efecte multiplicador, permetent enllaçar amb altres destinacions a través de vols combinats “.

Així mateix, ha incidit que Sevilla acull un important pol aeroespacial, “amb el qual es podran buscar sinèrgies per seguir avançant en l’estratègia de diversificació de l’aeroport de Castelló”.

L’adjudicació de la nova ruta a Sevilla s’ha produït després d’un procés negociat amb l’aerolínia valenciana Air Nostrum, que va ser l’única que va concórrer a el procés de licitació pública per a la contractació de la primera campanya de posicionament de l’aeroport de Castelló en el mercat turístic nacional.

Mitjançant el procés negociat, s’han articulat mecanismes de flexibilitat per adaptar la posada en marxa i programació de la nova ruta a l’actual context d’inestabilitat i incertesa per la pandèmia.

La connexió amb Sevilla operarà aquest estiu durant sis setmanes, entre el 28 de juliol i el 3 de setembre, amb dues freqüències setmanals, en dimecres i divendres. En 2022 i 2023 operarà durant 20 setmanes dins de temporada d’estiu (entre l’1 d’abril i el 30 d’octubre), amb dues freqüències setmanals. Serà la primera connexió regular operada per Air Nostrum a l’aeroport de Castelló.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: