Arcadi España anuncia la incorporació de més personal en Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a realitzar tasques d’informació i prevenció

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés per incorporar 150 persones que faran tasques d’informació i control sobre el compliment de les normes de sanitàries i de prevenció en vigor, conseqüència de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Arcadi Espanya ha destacat que “aquesta mesura se suma a les que des de l’inici de la crisi sanitària la Generalitat ha anat prenent per garantir un servei de transport amb les majors garanties de seguretat, i seguint en tot moment les indicacions de les autoritats estatals i autonòmiques “.

Entre les tasques d’aquestes persones auxiliars figuraran les de vetllar pel compliment, per part de les persones usuàries dels serveis de transport, de les normes sanitàries en vigor, com l’ús obligatori de la mascareta, l’existència de gels hidroalcohòlics a l’interior d’estacions i unitats.

A més, col·laboraran en el control d’accés i aforament, ajudant a la correcta distribució de clients en andanes i unitats i assegurant el correcte ús de les instal·lacions, així com notificant possibles incidències.

Evolució de passatges i control d’aforament

El conseller ha explicat que “la crisi sanitària va provocar en un primer moment que la demanda es situarà durant el període de confinament en registres inferiors a l’10%, respecte a l’any anterior. Lògicament, el procés de desescalada ha permès que els viatgers hagin tornat a confiar en els serveis de transport que ofereixen Metrovalencia i TRAM d’Alacant però a dia d’avui el nostre grau d’ocupació encara segueix sent una mica inferior a l’60% respecte a l’any passat “.

“Des de l’1 de setembre, FGV està oferint el 100% de l’servei. En el TRAM d’Alacant s’ha augmentat considerablement la capacitat de les unitats que circulen per la zona universitària, mitjançant la utilització de composicions dobles”. “Aquesta mateixa mesura s’ha implantat en el tramvia de València, posant en circulació la totalitat de material mòbil disponible per a la qual cosa s’ha duplicat la capacitat de l’major nombre possible de circulacions, dins de la disponibilitat de material mòbil actual”, ha assenyalat Arcadi Espanya.

A les línies de metro de València s’han previst sense oblidar els serveis previstos de manera habitual alguns trens en hora punta, amb la finalitat de descongestionar a aquells que presenten major grau d’ocupació, en els trams horaris més concorreguts.

Davant d’aquest progressiu augment de persones usuàries, Metrovalencia disposarà de pantalles informatives, distribuïdes en els vestíbuls de les principals estacions de la xarxa, en la qual s’oferirà informació a temps real de l’grau d’ocupació dels propers trens que vagin a circular per les mateixes .

Arcadi Espanya ha apuntat també que “la Conselleria ha mantingut contactes amb les universitats i els agents socials amb l’objectiu de flexibilitzar a l’màxim les hores d’entrada i sortida dels centres universitaris i empreses, per aconseguir així un accés progressiu a les estacions i parades properes “.

Més neteja i desinfecció

A més, davant l’increment de nombre de viatgers i viatgeres, com a mesura addicional a les de neteja, desinfecció i renovació de l’aire que ja es vénen realitzant en els últims mesos, tant en tallers com en les terminals de línies; l’empresa ha reforçat les tasques de neteja dels trens i tramvies en servei durant el recorregut dels mateixos, amb més personal destinat a aquestes tasques.

Al seu torn, FGV ha incorporat també la desinfecció per mitjà de nebulització volumètrica amb peròxid d’hidrogen. Al llarg d’aquests últims mesos, l’empresa pública ha estudiat, analitzat i comprovat aquest sistema de desinfecció, el qual ha estat ratificat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) certifica l’anul·lació total de la capacitat infectiva de la SARS-CoV- 2, amb el que s’aconsegueix una absoluta desinfecció integral.

Obertura automàtica de portes a tramvies

El conseller ha informat que FGV està ultimant les proves de qualitat i seguretat de el nou sistema d’obertura automàtica de portes dels tramvies de València i Alacant, que a partir d’aquesta setmana s’implantarà de forma permanent. D’aquesta manera es redueix a l’mínim el contacte que els viatgers puguin tenir amb els elements de l’material rodant.

Estudi del CSIC

El conseller ha anunciat que s’ha efectuat un nou estudi per determinar la presència de COVID-19 en les instal·lacions i trens de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, continuació de la realitzada el passat mes de juny.

L’anàlisi de les mostres, dut a terme per l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA), que depèn de el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) de l’Ministeri de Ciència i Innovació, estableix que no s’ha detectat cap focus infecciós. De les 32 mostres analitzades, únicament en tres de les mostres s’ha detectat presència de traces inactives de la cadena d’ARN de virus, però en tot cas no infeccioses.

La ventilació de trens i tramvies és fonamental per a la minimització de el risc. En el cas dels trens de FGV, cada menys de 3 minuts es produeix una renovació completa de l’aire, de manera que qualsevol element que estigués en l’ambient seria captat pel sistema. Si a això se li suma l’ús de mascareta i la utilització de hidrogels, el resultat és el demostrat per diferents estudis realitzats en països com França, Regne Unit, Japó o la Xina, en els quals es taxa la probabilitat de contagi en el transport públic entre l’1% i el 0,005%.

Arcadi Espanya ha explicat que “aquests estudis se sumen a les mesures que s’apliquen per part de FGV per poder garantir, tant als viatgers i viatgeres com als treballadors i treballadores, la confiança de viatjar i treballar en un ambient segur, per la qual que fa a la prevenció sanitària, i que permet disposar de la informació precisa de l’existència o no d’COVID-19 “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

 

 

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: