Arcadi España anuncia el desbloqueig de Via Parc d’Alacant

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat després de reunir-se amb l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, que s’ha desbloquejat la situació de Via Parc i durant el proper mes d’octubre, l’Ajuntament recepcionarà les obres.

A més, Arcadi Espanya ha indicat que “també hem acordat entre ambdues institucions que estudiarem la continuïtat de la duplicitat de la connexió per darrere de la zona de euipo”, i ha remarcat la importància del “treball conjunt de les administracions per al benefici dels nostres veïns i veïnes “.

Així mateix, el conseller ha informat que a partir d’octubre es començarà a executar la connexió de Passeig Gómiz entre Serra Grossa i la platja de l’Postiguet “que serà una actuació urbana en la mateixa línia en què està treballant l’Ajuntament d’Alacant per fomentar i obrir la ciutat a la mar i millorar tota la façana marítima “.

Igualment, ha assenyalat Arcadi Espanya, “Ajuntament i Conselleria treballarem conjuntament pel que fa a l’Estació de la Marina” i ha explicat que abans de final d’any, “licitarem l’estudi de rehabilitació d’aquest conjunt d’estructures i edificis de Ferrocarrils de la Generalitat per convertir-lo en un centre de referència obert i més permeable a la relació de la ciutat i el mar ”

També el conseller, que ha reiterat la importància d’aquestes actuacions i de la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament, ha assenyalat que abans que acabi aquest any, estarà redactat el Pla de Mobilitat Metropolità (PMOME) d’Alacant, així com que, pel que fa a logística, la Generalitat seguirà apostant per desenvolupament de les àrees industrials.

Finalment, ha qualificat la reunió de “molt productiva, que ha servit per repassar i avançar en molts temes relacionats amb la ciutat d’Alacant, com a inversions, urbanisme sostenible i mobilitat sostenible”

Millora de l’drenatge a la CV-809 a Villena

A l’acabar la seva visita a Alacant, Arcadi Espanya s’ha desplaçat fins a Villena amb l’objectiu de visitar, acompanyat per l’alcalde de la localitat, Fulgencio Cerdà, els treballs de la Conselleria de millora de l’drenatge transversal a la carretera CV-809.

Amb aquesta obra, que ha comptat amb una inversió de la Generalitat de 265.642 euros, s’evitaran les inundacions que es registraven en aquest punt després de fortes pluges que provocaven talls parcials o totals de la circulació amb el perjudici i minva de la seguretat per als usuaris i usuàries d’aquesta via.

La CV-809 forma part de la Xarxa de carreteres de la Generalitat i discorre entre Villena i el límit amb la província d’Albacete, on, renombrada com AB-400, prossegueix fins Caudete. Aquest itinerari es fa servir com a connexió local entre les dues ciutats i com a alternativa a l’itinerari de la Xarxa d’Interès General de l’Estat de l’autovia A-31 i la carretera N-344.

L’actuació de la Conselleria d’Obres Públiques s’ha realitzat entre el PK 5 + 000 i el límit amb la província d’Albacete, en una alineació recta a l’entorn de l’alqueria de Casa dels Ojuelos, al terme municipal de Villena, on es feia necessari millorar les condicions de drenatge transversal de la carretera en aquest punt, en què la traça travessa una plana endorreica tributària de la conca de l’Alt Vinalopó.

L’objectiu principal ha estat elevar la rasant de la carretera en aquest tram per tal de garantir la circulació en condicions de seguretat, millorant el drenatge de la plana endorreica amb elements de drenatge transversal situats en l’eix de el pas habitual de les aigües.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: