Arcadi Espala reafirma en Les Corts el compromís de la Generalitat per la seguretat viària i la mobilitat sostenible

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha reiterat en Les Corts el compromís de la Generalitat per l’increment de la seguretat viària i la mobilitat sostenible en tota la Comunitat Valenciana.

En la seva compareixença a la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transports, Arcadi Espanya, ha informat sobre les actuacions de la Conselleria per millorar l’accés a Bellús des de la CV-620, el carril ciclopeatonal ‘Camins a la Mar’ a Massalfassar i el condicionament en Llosa de Bisbe de la CV-35, entre els punts quilomètrics 52.2 i 52.6.

Amb relació a l’accés a Bellús, Arcadi Espanya ha assenyalat que “estem en coordinació amb el municipi, i en condicions d’iniciar el projecte de la rotonda si l’Ajuntament està d’acord”, i ha explicat que “des de la Conselleria es treballa amb l’Ajuntament de Bellús, a fi de dur a terme la solució més adequada per a la millora de l’accés a la població des de CV-620, l’antiga N-340 a Xàtiva “.

“Així, s’ha considerat convenient conjugar l’accés a la població amb el de el futur polígon industrial de Bellús, i s’ha optat per dissenyar una rotonda en substitució de la intersecció actual. Després de valorar diferents opcions tècniques i mantenir diverses reunions amb el consistori, a hores d’ara l’Ajuntament ha de pronunciar-se sobre el projecte per poder continuar les actuacions “, ha indicat.

Carril ciclopeatonal ‘Camis a la Mar’ de Massalfassar

El conseller ha assegurat que la Conselleria ha autoritzat l’execució de l’obra ‘Camins a la Mar’ per part de l’Ajuntament de manera que aquest podrà iniciar les obres tan aviat com sigui possible, ha manifestat Arcadi Espanya.

Pel que fa a la iniciativa ‘Camins a la mar’ a Massalfassar, el conseller ha recordat que, en el marc de la concertació entre la Generalitat, la Mancomunitat de l’Horta Nord i la Diputació, “s’ha plantejat la connexió amb el front litoral mitjançant una passarel·la de 334 metres de longitud, el traçat se situarà al costat de la marge sud de la CV-32 “i ha apuntat que” a principis de maig s’ha adjudicat l’obra, amb una inversió de 955.990 euros i està en tramitació la signatura de l’contracte “. L’obra tindrà un termini d’execució de 12 mesos.

“Es tracta -ha destacat- d’una actuació que respon als objectius de promoció de l’patrimoni natural i cultural, i de connexió de la població amb els espais naturals a través de sengles ciclables accessibles, i es va a finançar en un 50% per el Programa Operatiu de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Condicionament de la CV-35 en Llosa de Bisbe

Sobre el condicionament de la CV-35 en Llosa de Bisbe, Arcadi Espanya ha ressaltat que “la concessionària de la CV-35 ha finalitzat recentment les obres de la segona fase de condicionament de l’autovia, que ha comprès la construcció d’un tercer carril entre la Pobla de Vallbona i Llíria, i d’un segon carril entre Casinos i la variant de Llosa de Bisbe, convertint aquest tram en autovia, amb una inversió conjunta propera als 35 milions d’euros ”

A més, ha manifestat que “la Conselleria ha mantingut contactes amb l’Ajuntament de Llosa de el Bisbe per millorar la seguretat viària d’aquest tram de la CV-35, ja que un encreuament d’un camí agrícola amb aquesta carretera provoca que, incomplint la normativa de trànsit, es travessi la via o es facin girs a esquerra, amb el consegüent perill per a la circulació “.

Segons ha ressenyat el conseller, aquest enllaç s’adequarà, mitjançant una nova rotonda i la seva habilitació per circular en els dos sentits, de manera que les persones de Llosa de Bisbe puguin moure a banda i banda de la CV-35 i creuar-la sense cap perill. Aquesta solució plantejada per la Conselleria ha estat consensuada amb l’Ajuntament i s’ha donat trasllat a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per, un cop avaluada la consulta, poder redactar el projecte i, posteriorment, executar l’obra .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: