Arañuel reclama a Diputació de Castelló l’helisuperfície aprovada el 2018 i prega la mateixa agilitat que ha permès habilitar la base a Sueras

El municipi d’Arañuel espera que la Diputació mogui fitxa per construir l’helisuperfície que des del 2018 té aprovada i pendent d’execució. Es tracta, tal com manifesta l’alcalde, Justo Palomares, d’una infraestructura que és garantia de vida per al poble. No només perquè en cas d?accident s?agilitza l?evacuació de ferits. També perquè és garantia d’accés, protecció per al poble en cas d’incendis i, en definitiva, un recurs més per a l’interior que és una barrera contra la despoblació”.

Palomares ho va tenir clar des que fa més d’un lustre va iniciar les gestions per aconseguir el terra. “El projecte, redactat pels tècnics de la Diputació, es va aprovar en ple el 2018. En paral·lel, el consistori va gestionar la compra de sòl”.

I ho va fer fins i tot demanant ajuda a la Diputació ja que “va quedar pendent de compra una petita parcel·la de terreny els propietaris del qual no es localitzaven”. El 26 d’octubre del 2019, recorda l’alcalde d’Arañuel, vam fer pública la compra de sòl mitjançant expropiació forçosa de 2.153 m2 de superfície al paratge de Molino Viejo per completar la compra del sòl de l’helisuperfície.

“El procés es va estancar i reclamem la mediació de la Diputació”, declara Palomares. Però finalment es va aconseguir l?objectiu. Fa poc més d’un mes, després de més de tres anys de gestions i un recurs davant el Jurat Provincial d’Expropiació Forçosa per poder obtenir la parcel·la, composta per 2022 m2 de matoll i 132 m2 de sòl improductiu, “Arañuel aconseguia la titularitat del terra”.

I ara, postil·la l’alcalde, “només demanem a la Diputació agilitat per complir aquest objectiu. Fa més de quatre anys que ho demanem i volem que se’ns escolti. Perquè de la mateixa manera que ens alegrem que Sueras ja gaudeixi d’aquesta base per a helicòpters en temps rècord, els veïns d’Arañuel també la mereixen. Amb la mateixa agilitat, amb el mateix desig i amb un repte idèntic: que el nostre interior tingui recursos de vida, que disposem de bases que protegeixin les víctimes en cas d’emergència mèdica, que s’habilitin recursos que blindin el futur i exerceixin de fre a la despoblació”.

L’Ajuntament d’Arañuel ha reclamat la infraestructura presentat una petició formal per escrit “que esperem que ens responguin”. “L’hospital més proper és a Vila-real, a més d’una hora, i davant d’una emergència mèdica disposem de mitjans sanitaris molt limitats. L’helisuperfície és vida per a Arañuel. Desitgem que la Diputació en sigui conscient i agilitzi com més aviat millor la construcció d’aquesta base”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: