Arañuel exigeix la restitució del taxi rural per assistir a la gent gran i garantir-los l’accés a la salut

L’alcalde d’Arañuel, Justo Palomares, ha exigit la restitució del taxi rural com a garantia de vida per a l’interior. “Amb una població envellida i molts veïns grans que recorrien al taxi per poder acudir a un especialista oa una consulta a l’hospital de referència, la decisió de suspendre aquest recurs castiga directament els nostres veïns perquè és evident que l’alternativa que ens donen, autobús, no és viable, ni eficaç, ni realista”.

Així ho ha declarat l’alcalde d’aquesta localitat de l’Alt Millars qui explica que “els veïns que abans recorrien al taxi rural com a mitjà directe per rebre l’assistència mèdica que mereixen i no gaudeixen al nostre poble, ara es veuen obligats a fer un recorregut a autobús a què per edat no s’han de sotmetre”.

L?alcalde detalla que l?alternativa a la supressió del taxi rural és l?autobús. “Una veïna que hagi d’acudir a l’hospital ha d’agafar l’autobús a les 7 del matí per anar a Onda. A Onda ha de parar i agafar un altre autobús que el porti fins a Vila-real. I a Vila-real agafar un altre transport que el porti fins a l’hospital. I tot això ho ha de quadrar per arribar a hora a consulta. Una marató indeguda per a persones d’edat avançada que no tenen ni l’energia ni els recursos per poder enfrontar aquesta gincana”. “No mereixen aquest maltractament”, postil·la.

És per això que Palomares defensa “el taxi rural que tan útil era per als meus veïns”. “Em pregunto què és el que pretenen retallant aquest tipus de recursos. Perquè si ens volen enfonsar, que ho diguin”. Sens dubte, postil·la l’alcalde, “és evident que ajudar-nos no ens ajuden privant-nos d’aquest servei”.

Per a l’alcalde, “el que hauria de fer un govern que cregui a l’interior és reforçar tot allò que funciona. Apostar per recursos útils com el taxi rural i defensar la protecció dels nostres majors. Fer el contrari només provocarà que aquells grans que avui segueixen residint al seu poble de tota la vida, acabin abandonant-lo i marxant amb els seus fills a les grans ciutats on tenen la cobertura sanitària més propera”. “Un futur que no mereixem els que avui seguim defensant tot el que té de bo l’interior. L’objectiu ha de ser repoblar, no despoblar”, ha rematat l’alcalde d’Arañuel.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: