Antonio Galvañ: “L’EPA llança signes d’optimisme sobre l’evolució del mercat laboral”

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha informat sobre les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre de 2023 fets públics aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Segons l’EPA, l’atur en la Comunitat Valenciana ha disminuït en 41.100 persones durant el segon trimestre de 2023 i la taxa d’atur ha baixat al 12,20 %, fins als 311.300 aturats.
Es tracta, segons el responsable d’Ocupació del Consell, d’unes dades que llancen “signes d’optimisme sobre l’evolució del mercat laboral en la nostra Comunitat”.
“La Comunitat Valenciana, els seus sectors productius i el mercat de treball se sostenen sobre uns fonaments sòlids”, ha destacat el director general de Labora.

En aquest sentit, ha assegurat que, “per al Consell de Mazón, l’ocupació i les polítiques actives seran una prioritat. Així, el fet que les competències sobre ocupació i educació estiguen compartides oferirà un ventall més ampli de possibilitats a les persones desocupades”.
“El destí de qualsevol país està intrínsecament vinculat a la formació dels seus joves, orientada cap a l’obtenció d’ocupacions d’alta qualitat”, ha indicat Antonio Galvañ.

D’altra banda, ha assegurat que, “la fortalesa del nostre sector turístic i d’un model d’èxit són una garantia per a la recuperació econòmica de la nostra Comunitat i un viver d’ocupacions”.
Galvañ ha detallat que el sector en el qual més ha incrementat l’ocupació és el de serveis i en el de l’agricultura seguit de la indústria. Així, l’ocupació augmenta en 46.100 en el sector serveis i en 5.000 persones en el sector agricultura i disminueix en 500 en el sector construcció i en 16.400 persones en el sector Indústria.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: