Amparo Marco reclama al ministre de Foment celeritat per al Corredor Mediterrani i les infraestructures estratègiques de Castelló

Informació i Foto: http://www.castello.es

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reclamat les infraestructures que precisen la capital i la província per a impulsar el seu desenvolupament econòmic i social. Marco, que ha intervingut en l’acte d’inauguració de la VIII Jornada Empresarial PortCastelló, ha aprofitat la presència del ministre de Foment, Íñigo Gómez de la Serna, per a recordar-li les velles reivindicacions que exigeix la ciutat de Castelló.

Marco ha exigit celeritat per al Corredor Mediterrani, que forma part del conjunt d’infraestructures de comunicació estratègiques per a Castelló, amb l’AVE, la inversió per a dignificar les Rodalies i la gratuïtat de l’autopista AP-7. “El transport de persones i mercaderies és una activitat fonamental per a qualsevol economia, ja que suposa un factor productiu per a tots els sectors i els seus costos són un element important en les decisions de localització de l’activitat econòmica i la creació d’ocupació”.

En eixe sentit, l’alcaldessa ha afirmat que “el Govern municipal de Castelló reivindica i reivindicarà tots els projectes que contribuïsquen al creixement de l’economia i al desenvolupament sostenible de la nostra ciutat”. Especialment, el Corredor Mediterrani, un projecte estratègic per a la Comunitat Valenciana i per a les empreses exportadores de Castelló.

Amparo Marco considera que l’arribada de l’AVE a Castelló segueix sent una incògnita, “perquè després de cada anunci ve un altre anunci”, i insisteix també en la urgència d’escometre una reestructuració del servei de Rodalies, “una infraestructura essencial per a la mobilitat sostenible de les persones que utilitzen diàriament milers d’usuaris i usuàries i que tenen dret a exigir les mateixes oportunitats que altres territoris”.

Amb la mateixa contundència, reclama la liberalització de l’autopista AP-7. La concessió acaba l’any 2019 i el Govern central encara no ha assegurat que serà gratuïta i que no es planteja cap tipus de nous peatges. “Necessitem el compromís que Castelló no pagarà per l’ús d’aqueixa autopista. Portem molts anys exigint-ho i és una reivindicació justa”.

La vuitena edició de la jornada empresarial de *PortCastelló s’ha desenvolupat amb el títol ‘Intermodalidad ferrocarril-port. Augment de la competitivitat empresarial’. En eixe sentit, l’alcaldessa de Castelló ha destacat la importància estratègica que tindrà l’estació intermodal de mercaderies per al desenvolupament del port i el creixement de l’economia local. Per part municipal, a més de Marco, ha assistit la vicealcaldessa, Ali Brancal, el tinent d’alcaldia del Grau, y el concejal de Modernització, Ignasi Garcia.

“La intermodal suposa un abans i un després per al desenvolupament del port i de la ciutat de Castelló. Les estadístiques avalen el creixement permanent de l’activitat portuària, la qual cosa evidencia el dinamisme i la competitivitat del port. Ara, amb una infraestructura tan potent, el port de Castelló ajudarà encara més a la reactivació econòmica de la província”, ha dit.

0

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: