Amparo Marco destaca la riquesa artística i patrimonial de la ceràmica de Castelló en la fira Cevisama

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui en Cevisama la Ruta Europea de la Ceràmica, de la qual forma part Castelló des de 2020, així com la Ruta de la Ceràmica de la ciutat i el XVI Premi Nacional de Ceràmica Ciutat de Castelló. L’Ajuntament ha traslladat així a la fira la importància del sector ceràmic per a la ciutat, com un dels pilars del desenvolupament socioeconòmic, i ha donat a conéixer el patrimoni històric i cultural vinculat al taulell.

“El sector ceràmic és clau per a l’economia local i provincial de Castelló, un sector generador d’ocupació i de riquesa cultural i patrimonial que des de l’Ajuntament de Castelló venim potenciant en múltiples vessants, com són el premi nacional, les rutes turístiques, l’impuls a la innovació i la formació en el sector i els usos ceràmics en els espais i obres públiques”, ha explicat l’alcaldessa. “Reafirmem la nostra aposta i suport a la ceràmica amb la presentació del Premi Nacional i de la Ruta Europea de la Ceràmica, a través de la que Castelló es converteix en referent nacional i a la porta a un itinerari cultural impulsat pel Consell d’Europa”, ha ressaltat Marco.

La Ruta Europea de la Ceràmica és un recorregut per la història d’Europa a través d’aquest sector i la seua evolució i té com a objecte fer més accessible el patrimoni ceràmic a la ciutadania europea. Al costat de Castelló, formen part d’aquesta xarxa ciutats d’altres 11 països (Itàlia, Turquia, l’Azerbaidjan, França, Àustria, Alemanya, Països Baixos, Noruega, Polònia, Portugal i Ucraïna). “La Ruta Europea de la Ceràmica és un itinerari que destaca el component industrial de la ceràmica i la seua integració en l’arquitectura de les ciutats, en instal·lacions, infraestructures i edificis, promocionant el seu valor artístic i patrimonial, i en la mateixa línia hem impulsat la Ruta de la Ceràmica de Castelló”, ha apuntat Marco. A la ciutat, la Ruta de la Ceràmica recorre 15 punts de Castelló: parc Ribalta, Casa de les Cigonyes, edifici de Correus, Casa de les Quatre Cantonades al carrer Enmig, Església de la Puríssima Sang, decoració del ficus de Mª Agustina, Casa dels Caragols, carreró de l’Ecce-Homo, plaça Na Violant, Fàbrica Diago, al·legoria de la ceràmica i del treball del carrer Asensi, el Palau de la Festa, parades del Tram, l’àgora de l’UJI i el joc de l’Oca de la plaça Hort dels Corders.

Quant al XVI Premi Nacional de Ceràmica Ciutat de Castelló, l’alcaldessa ha posat en valor el treball de la guanyadora, la ceramista Anca Ion, amb la seua obra Substrats, així com el d’Ana Rebeca Bordonau i Miguel Cañada, per les seues creacions que han aconseguit els esments especials, i també la dedicació i la labor de la resta de participants en el consolidat certamen, així com a l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC) per la seua implicació. “És un orgull que la reputació de Castelló en el món ceràmic arribe a tots els racons del nostre país”, ha assegurat Marco.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: