AlumniSAUJI analitza en el seu nou taller la ràdio com eina de recuperació i empoderament en pacients de salut mental

El programa d’antic alumnat de la Universitat Jaume I, AlumniSAUJI, ha organitzat dimecres 18 de maig de 2022 a les 11 hores, a través de la plataforma Google Meet i també de manera presencial, el taller «Ràdio: participació i recuperació», on l’antiga alumna del Màster en Rehabilitació Psicosocial en Salut Mental Comunitària Isabel Tejedor posarà de manifest els beneficis de la ràdio com a eina de recuperació i empoderament de les persones amb una malaltia mental.

A més, durant el taller s’analitzaran les millores en la motivació, l’autoestima, l’autoconfiança, la comunicació, la cohesió grupal i en capacitats cognitives d’aquest col·lectiu gràcies a la seua participació, així com la valoració positiva que realitzen els mateixos pacients de la seua col·laboració radiofònica.

El taller es basa en l’estudi del projecte real de ràdio «No estamos locos» realitzat al Centre de Rehabilitació Psicosocial (CRPS) de Salamanca, l’objectiu del qual és rehabilitador i de participació en la comunitat, així com de millora de la recuperació en salut mental, i en el qual participen actualment 25 persones amb una malaltia mental.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte creat per AlumniSAUJI per a divulgar i difondre les investigacions que l’alumnat de grau i postgrau realitza en els seus treballs de fi de grau i de màster, respectivament, a través de tallers presencials i en línia. La inscripció és gratuïta i ja està oberta.

El Programa AlumniSAUJI està obert a tota la societat, ja siga algun dels més de 45.000 antics alumnes de la Universitat Jaume I com aquelles persones sense estudis universitaris o que són exalumnes d’altres universitats, però que volen mantenir una relació de proximitat amb l’UJI. Formar part d’AlumniSAUJI permet participar de la vida universitària i gaudir de nombrosos avantatges en ocupació i millora laboral, formació, instal·lacions i activitats d’oci.

Més informació: https://www.uji.es/serveis/alumnisauji/base/formacio/formacio-alumni/reservori2122/TF/salut-mental

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: