AlumniSAUJI aborda la representació ideològica de la maternitat en el taller «Maternitats ideals i parts d’avantguarda»

El programa d’antic alumnat de la Universitat Jaume I, AlumniSAUJI, ha organitzat el dia 19 de gener a les 13 hores, de manera presencial i en línia, el taller «Maternitats ideals i parts d’avantguarda. Representació ideològica de la maternitat i la ruptura a partir de l’art feminista», on la recent graduada en Història i Patrimoni Nerea Bella presentarà les investigacions reflectides en el seu treball de fi de grau.

En la sessió es realitzarà un repàs històric des de les primeres troballes artístiques de la prehistòria fins a les produccions actuals. Es podrà veure així quin és el primer ideal de la mare des de la prehistòria, Grècia i Roma, amb una maternitat més natural, que avança cap a la idealització amb l’arribada de la moral judeocristiana que té com a paradigma la figura de la Mare de Déu. També s’analitzaran els canvis que acompanyen l’arribada de la modernitat, amb la sublimació absoluta de la mare i el tòpic de l’àngel de la llar.

Per a concloure, se centrarà l’atenció en la ruptura absoluta amb el que s’estableix que comporta el feminisme, que retorna a la dona el protagonisme en el procés del part i la maternalització i mostra una maternitat més realista, sincera i empoderadora.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte creat per AlumniSAUJI per a divulgar i difondre les investigacions que els alumnes de grau i postgrau realitzen en els seus treballs de fi de grau i de màster, respectivament, a través de tallers presencials i en línia.
La inscripció és gratuïta i ja està oberta.

El Programa AlumniSAUJI està obert a tota la societat, ja siga algun dels més de 45.000 antics alumnes de la Universitat Jaume I com aquelles persones sense estudis universitaris o que són exalumnes d’altres universitats però que volen mantenir una relació de proximitat amb l’UJI. Formar part d’AlumniSAUJI permet participar de la vida universitària i gaudir de nombrosos avantatges en ocupació i millora laboral, formació, instal·lacions i activitats d’oci.

Més informació:

https://www.uji.es/serveis/alumnisauji/jasoc/alumnisaujipremium/networking/treballfinal/calendari/historia/

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: