Alumnat de la UA plena Torrevella de “Arquitectures Efímeres” a partir de demà

La ciutat de Torrevella s’omplirà, a partir de demà 3 i fins al dia 31 d’octubre, de “Arquitectures efímeres”, un projecte que arriba a la seva setena edició i que aquest any estarà dedicat a l’impuls i difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

La Seu Universitària de Torrevella, l’Ajuntament de la localitat, l’empresa AGAMED i la professora i arquitecta de la UA Adriana Figueiras, al costat de l’alumnat i titulats de la UA seleccionats, fan possible aquest projecte que transforma el cèntric carrer Joaquín Chapaprieta i la plaça Waldo Calero, amb la instal·lació de set estructures, concebudes com intervencions urbanes de caràcter temporal i festiu per oferir als transeünts una lectura arquitectònica, emocional i didàctica dels ODS.

El director de la Seu Universitària de Torrevella, Norberto Mazón, detalla que Les Arquitectures Efímeres tenen com a finalitat el constituir-se en un vehicle de comunicació i conscienciació sobre un tema d’interès ciutadà. A través de la integració temporal de l’arquitectura en construccions i elements urbans de la ciutat, aconsegueix realçar i aprofitar els recursos existents, amb esperit sostenible.

La directora d’Arquitectures Efímeres, Adriana Figueiras, explica que els ODS aborden temes de creixement econòmic, inclusió social, igualtat de gènere i protecció de l’medi ambient, entre d’altres i sintetitzen l’agenda de millora humana i social que necessiten el planeta i els seus habitants. Tres de les instal·lacions han estat realitzades per equips d’estudiants d’arquitectura i tres més estan a càrrec de joves arquitectes i arquitectes titulats de la UA, que es completen amb la instal·lació amfitriona “Les Aliances”, a càrrec d’Adriana Figueiras, directora de l’esdeveniment , i Salvador Serrano, arquitecte egressat de la UA. La seva temàtica està basada en l’ODS número 17, que promou la recerca d’aliances per assolir els objectius.

Les instal·lacions promouen una experiència emocional, formativa, creativa i crítica que implica a diversos actors socials: la Universitat d’Alacant, la Ciutadania, les institucions i el teixit comercial.

Les Intervencions Urbanes

ODS 17: LES ALIANCES – Revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible.

Concepte i disseny d’Adriana Figueiras i Salva Serrano. Textos de Teresa De Vincenzo

Afavorida per Agamed (Aigües de l’Arc Mediterrani) aquesta instal·lació s’integra a la font de la plaça Waldo Calero amb un concepte vibrant que incorpora frases estimulants (referides a cada ODS). Cerca produir en el transeünt un efecte d’immersió que transformarà l’espai de la plaça. Es tracta d’una estructura de 1600 petits miralls penjolls i 17 metres de longitud. Per llegir les frases, les persones han de caminar i recórrer la instal·lació. A el temps que recullen el missatge escrit, també reben les sensacions provocades per la llum, el so de l’aigua i el moviment de l’aire sobre les paraules i l’estructura. La instal·lació aglutina la idea de visió i metes compartides entre tots els objectius a nivell global, regional i local.

 

 

 

 

Inforamció i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: