Almassora supera per primera vegada els dos milions d’euros per a la creació d’ocupació

L’Ajuntament d’Almassora ha superat per primera vegada en la seua història els dos milions d’euros dedicats a la creació de llocs de treball durant 2021. El consistori ha comptabilitzat un total de 2.073.515 euros destinats a ocupar 179 ciutadans del municipi que estaven sense treball. L’àrea d’Ús de l’Ajuntament ha gestionat durant aquest any un total de nou plans d’ocupació diferents al costat d’altres entitats públiques i organitzacions.

Els tallers d’ocupació, amb una xifra que ha aconseguit els 724.075,20 euros, han sigut el pla laboral amb major pes econòmic en l’exercici actual. Cal destacar que el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) de la Generalitat Valenciana va concedir aquest import a l’estiu perquè Almassora emprara durant 12 mesos a un total de 30 participants que van dividir les seues funcions i formació en tres grups: administració, obra de paleta i jardineria.

Aquestes especialitats s’han desenvolupat en el Centre de Formació de l’avinguda José Ortiz, que hui ha visitat l’alcaldessa, Merche Galí, i en altres dependències municipals. Ací l’alumnat ha rebut classes de personal qualificat també seleccionat en aquest pla de treball. D’altra banda, el Pla d’Ocupació Municipal, amb un pressupost de 150.000 euros i igual al qual destinarà el consistori en 2022, ha emprat 17 veïns durant quatre i sis mesos. En aquest cas, l’Ajuntament va reservar cinc places per a menors de 30 anys.

Per part seua, el Pla d’Ocupació Agrària ocupa el primer lloc quant a contractacions efectuades pel consistori durant 2021, amb un total de 44 treballadors contractats per als mesos d’estiu. El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) va concedir 73.182,52 euros per a aquest programa, als quals l’Ajuntament va sumar 3.772,48 euros per a aconseguir un total de 76.955 euros. Aquesta inversió va permetre evitar l’atur estacional del sector a l’estiu i, alhora, preparar els camins rurals i séquies per a la temporada de pluges de tardor.

Finalment, els departaments d’Ocupació i Personal han gestionat altres plans d’ocupació: Et Formem, amb una xifra pròxima als 300.000 euros; Empuju, amb més de 120.000 euros, i Ecovid, amb prop de 88.000 euros. Aquests programes, al costat d’Emcorp o els aportats pel Consorci del Pacte Ceràmic, han permés a Almassora aconseguir la xifra de 179 treballadors contractats durant 2021 i superar, per primera vegada en la seua història, els dos milions d’euros destinats a polítiques d’ocupació.

Amb aquestes dades Almassora tancarà l’any amb prop de 1.800 persones desocupades, la qual cosa representa un 12,88% de la població total actual, pròxima als 27.000 habitants. D’aquesta manera, la localitat retalla la desocupació respecte al 14,33% de l’any passat i s’allunya considerablement de xifres com les de 2012, quan va superar el 24% dels habitants sense treball.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: