Almassora sol·licita els primers fons Next Generation per a millorar la gestió de residus amb 1,8 milions

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat la primera sol·licitud de fons Next Generation, dirigida a la millora de la gestió de residus urbans. Per a això, el departament de Medi Ambient ha sigut l’encarregat de tancar la memòria i la planificació d’uns treballs valorats en 1.846.956,13 euros que la Unió Europea podrà cofinançar fins a un 90%. La licitació del pròxim contracte es produirà en 2024.

 

La inversió està dirigida a la correcta separació de la fracció orgànica i a la implantació dels nous sistemes de recollida diferenciada en la totalitat de la població. El projecte inclou 26 línies d’actuació, entre les quals figuren els propis contenidors, vehicles especialitzats, poals, bosses compostables i nous sistemes d’identificació de l’usuari que funcionen en algunes ciutats europees.

 

La transformació del sistema de recollida de fem a curt-mitjà termini obligarà a inversions en totes les administracions per a reduir el volum de deixalles i els costos derivats del seu transport i eliminació. És per això que l’Ajuntament d’Almassora ha decidit aprofitar la convocatòria d’ajudes del Pla de recuperació, transformació i resiliència per a finançar la renovació del cicle de residus.

 

El projecte en el qual treballa Almassora inclou sistemes d’identificació d’usuari i pesatge en contenidors de bioresidus i sistemes d’identificació d’usuari porta a porta de l’orgànica. La iniciativa incorpora 16.000 unitats de cubs marrons de 10 litres i igual nombre de rotllos de bosses compostables, a més de 40 cubs comunitaris de 120 litres per a grans productors de bioresidus, com l’hostaleria, edificis públics o residències de majors.

 

Entre les xifres que maneja el departament de Medi Ambient, més de 400.000 euros aniran destinats a la compra de contenidors d’orgànica per a la via pública i xifra similar permetrà adquirir un camió per a la recollida aquests contenidors. A més, la línia de justificació inclou una biotrituradora per a la gestió dels residus de poda i polseres intel·ligents per als operaris del servei, així com poals de recollida porta a porta per a Darremur, la Vila, Corell i Fátima.

 

“Es tracta d’una iniciativa molt ambiciosa per la qual, a mitjà termini, passarem tots els municipis a través de diferents models per a fer front al problema de la gestió de residus”, ha apuntat l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, qui ha recordat que dimecres que ve es compleix un any des de la posada en marxa de la recollida de la fracció orgànica en la localitat, “una fita que ens obliga a continuar introduint nous canvis”.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: