Almassora reserva 160.000 euros per a votar els pressupostos participatius de 2023

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, han presentat aquest matí els pressupostos participatius de 2023, que sumen un import total de 160.000 euros destinat als suggeriments veïnals. El termini per a presentar les propostes ciutadanes començarà el 2 de maig fins al 30 del mateix mes. Les propostes veïnals es dividiran en quatre categories dotades de 40.000 euros cadascuna.

Respecte a cada bloc, hi haurà un dirigit a la millora del mobiliari urbà i espais públics (carrers, parcs, places i altres); un altre projecte d’inversió en sostenibilitat i medi ambient (establir més punts verds); un pla d’inversió en accessibilitat (construir i millorar carrils bici i accessos per a persones amb necessitats específiques) i, finalment, un pla per a incentivar activitats socioculturals i juvenils (cursos, tallers campanyes de conscienciació i molts més).

La ciutadania del municipi podrà dur a terme les seues propostes en l’apartat específic de la pàgina web presupuestosparticipativos.almassora.es, a més de la informació essencial i necessària sobre el procediment. “L’any passat vam tenir un rècord de propostes i enguany volem tornar a superar el nombre de suggeriments”, ha apuntat Galí. Una vegada el veïnat haja comunicat els suggeriments en la plataforma, superaran altres tres fases més.

La primera serà la revisió i l’estudi de la viabilitat de les propostes que tindrà lloc del 31 de maig fins al 14 de juny. A continuació, el procediment passarà a una votació en la qual podran participar les persones majors de 16 anys entre els suggeriments admesos. Aquesta part del procés tindrà una durada d’un mes, concretament del 15 de juny fins al 15 de juliol. I per a concloure amb les proposicions ciutadanes, l’Ajuntament presentarà els resultats més votats de cada categoria al públic des del 17 de juliol fins al 30 del mateix mes.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és millorar la gestió municipal i tenir una ciutat sostenible, fonamentada en la informació, el debat, les vies reals de participació i el control públic de la gestió política. Els pressupostos participatius i les participacions ciutadanes determinen també la qualitat democràtica de la localitat. “Anime a totes les persones empadronades a Almassora i que siguen majors de 16 anys a aportar idees a aquest projecte que ja està executant en aquest moment les idees de l’any passat, com a cursos de formació, infraestructures i serveis”, assenyala l’edil de l’àrea.

Informació i Foto: Ajuntament Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: