Almassora reobri el ‘Mercat de la Taronja’ per als productors locals

Informació i Foto: http://www.almassora.es

Els participants en la sisena edició del ‘Mercat de la Taronja’ d’Almassora es preparen per apropar als consumidors els productes citrícoles de la temporada a partir del proper diumenge 5 de novembre. D’aquesta manera, els productors podran vendre directament els seus collites i evitar la intervenció d’intermediaris.
La iniciativa, impulsada per la Cooperativa Agrícola Sant Josep i la Regidoria d’Agricultura, pretén “garantir al públic l’accés a un producte fresc, de proximitat i el més natural possible”, tal com ha explicat l’edil de l’àrea, Roger Beltrán. Els productors de pactar el preu de mercat dels cítrics, una mesura que “els permetrà vendre la seva producció per un import just” i que farà que els consumidors “puguin adquirir cítrics de gran qualitat a un preu menor que en altres punts de venda”, ha assegurat el regidor.
Així les coses, el ‘Mercat de la Taronja’ romandrà operatiu tots els diumenges, entre les 9:00 i les 13:00 del matí a la plaça d’Espanya d’Almassora, fins que finalitzi la temporada de producció citrícola. Els agricultors interessats a participar podran inscriure de manera gratuïta a l’Ajuntament d’Almassora, on els informaran sobre les condicions de calibre i frescor que han de reunir els productes per a la venda. Per la seva banda, s’han de comprometre a presentar els cítrics lliures de plagues i a garantir la neteja i retirada dels llocs després del tancament del mercat.
Cal recordar que, coincidint amb l’inici de la campanya de recol·lecció citrícola, l’Ajuntament d’Almassora i la Policia Local han posat en marxa una campanya per contribuir a la seguretat al camp i reduir el risc de robatoris en les collites. Els agents han reforçat la vigilància a fins a set dels trajectes habituals utilitzats per al transport de productes agrícoles i revisaran que els conductors dels vehicles portin les documentació que acrediti la seva condició de transportistes autoritzats.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: