Almassora recupera el programa d’inserció laboral en un pressupost amb dos milions per a polítiques socials

El pressupost per a l’exercici de 2019 que el ple haurà de ratificar aquest dilluns preveu un total de 2.008.778,41 euros per a projectes i ajudes de caràcter social, a més de per a la prestació de serveis com els de la residència municipal. Una de les iniciatives que aquests fons permetran recuperar serà el programa de capacitació prelaboral remunerada, gràcies al qual els beneficiaris seran becats durant els períodes de formació i pràctiques. La finalitat d’aquesta iniciativa és «donar una oportunitat a persones en risc d’exclusió, per a les quals trobar ocupació pot ser la única eixida de situacions difícils».

Així s’ha referit a aquest programa la regidora de Serveis Socials d’Almassora, Diana Belliure, el departament de la qual ja va realitzar aquesta formació en 2017 amb resultats satisfactoris. L’edil també ha confirmat continuïtat de les dues línies del projecte ‘Llum’ de Càrites per a l’atenció específica de dones i de menors, així com de les subvencions per al desenvolupament de l’activitat de la unitat de respir per a malats d’ Alzheimer i d’atenció a persones amb dany cerebral sobrevingut.

Cal destacar que el funcionament de la residència municipal de persones majors i dependents també està arreplegat en les partides de l’àrea de Serveis Socials. El centre rebrà 1,4 milions d’euros, aportats per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i per l’Ajuntament d’Almassora, per a l’atenció dels 70 usuaris i usuàries amb plaça en aquest servei públic.

Així mateix, el departament de Serveis Socials ha reservat un total de 222.225 euros per a prestacions d’emergència i de desenvolupament personal, a més d’altres 79.000 euros per a ajudes relacionades amb els programes de renda garantida. En aquest sentit, Belliure ha recordat que, en 2018, «hem esgotat la pràctica totalitat dels fons de prestacions socials, la qual cosa indica que la dotació inicial era correcta i per això anem a repetir-la», si bé «aquesta quantitat és ampliable si les circumstàncies ho requereixen».

AVAF acosta l’acolliment familiar als col·legis

L’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF) instal·larà taules informatives durant tot el mes de desembre en els centres educatius d’Almassora per a donar a conèixer la campanya ‘Millor en família’, impulsada des del Consell i amb la qual col·labora la Regidoria de Serveis Socials. Està previst que el personal d’AVAF acudisca als CEIP Regina Violant (dilluns 10 de desembre), Germans Ochando (dimecres 12), Santa Quitèria (dilluns 17), Errando Vilar (dimarts 18), Cardenal Cisneros (dimecres 19) i Ambaixador Beltrán (dijous 20), on facilitaran tota la informació necessària a les persones interessades a prestar aquest servei que garanteix que els xiquets i xiquetes cresquen en un ambient familiar adequat.

Informació i Foto: www.almassora.es

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: