Almassora prepara la seua Matxà de Sant Antoni d’Interés Turístic Provincial

La regidora de Festes, Isladis Falcó, i el clavari, Joaquín Peris Ribes, han presentat la Matxà de Sant Antoni després de la declaració de la festa d’Interés Turístic Provincial en l’anterior edició. Ribes i Alejandra Martín Grifo són els clavaris que acolliran en la seua perruqueria la imatge del sant durant aquesta edició. Com a novetat, els veïns que acudisquen al carrer Sant Antoni gaudiran d’una actuació musical per a amenitzar la nit del dissabte 18 i el públic infantil podrà fer un volt a cavall.

Com cada any, els més xicotets de les escoles infantils i col·legis de la localitat acudiran divendres que ve a la plaça Santa Teresa per a deixar la llenya preparada i poder prendre la foguera l’endemà. A continuació, visitaran tots junts la imatge de Sant Antoni, on els clavaris i la Junta Local de Festes repartiran una cinta commemorativa per als animals i dolços sense sucre.

La jornada del dissabte començarà en la plaça Santa Teresa, on els menors gaudiran d’inflables i activitats infantils. A més, aquesta edició compta amb la novetat de la volta a cavall, des de les 10 fins a les 11 hores, en la qual els genets passejaran als xicotets per la zona. A continuació, l’Associació de Cavalls d’Almassora posarà rumb a Santa Quitèria per al seu tradicional menjar. Així, a partir de les 13 hores, les entitats col·laboradores i veïns portaran les mones, dolços i pa a l’església de la Nativitat per a beneir-los. Tambors de Passió, Les Goles, l’associació cultural El Torrelló i Grup Scout Tramuntana tornaran a complir amb la tradició per a honrar al patró dels animals.

D’altra banda, la missa de Sant Antoni tindrà lloc a les 19 hores. En finalitzar, tots els assistents podran beneir als seus animals a la porta de l’església. Les fogueres i el porrat popular continuaran la festivitat al carrer del sant. Finalment i com a novetat, a partir de les 23.30 hores, un grup musical amenitzarà la nit als presents per a finalitzar la jornada al carrer Sant Antoni. Cal recordar que el dilluns 20 comença la novena a Sant Antoni en el col·legi de la Consolació després de la missa matinal.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: