Almassora licita les obres de l’IES Álvaro Falomir per 15,6 milions d’euros

El ple de l’Ajuntament d’Almassora ha aprovat hui la licitació de les obres de l’IES Álvaro Falomir per 15,6 milions d’euros. Per tractar-se d’un expedient de contractació de semblant volum, el més quantiós de la història local, l’assumpte ha passat per sessió extraordinària aquest migdia i obri un termini de 35 dies a les empreses interessades a presentar les seues propostes després de l’enviament de l’anunci a la Unió Europea.

L’enderrocament de l’actual edifici, la seua reconstrucció segons el disseny original i l’obra del nou edifici en el solar que ocupava l’antic Errando Vilar ix a concurs públic per 15.660.585,5 euros. El nou centre del carrer Boqueres tindrà 24 unitats d’ESO, huit de Batxillerat i dos de cicles formatius, a més de laboratoris, biblioteca, cafeteria, despatxos, zona administrativa i banys adaptats en tots els edificis.

“La construcció d’aquest recinte educatiu pel qual hem passat tantes generacions d’estudiants d’Almassora posarà fi a tots els barracons que hem patit i convertirà un institut mancat d’espai i antiquat en un recinte modern, un referent per a la província”, ha destacat l’alcaldessa, Merche Galí.

Tal com figura en l’expedient, “d’acord amb el projecte d’execució, el valor estimat d’aquest contracte supera el 10% dels recursos ordinaris del pressupost municipal, per la qual cosa la competència correspon al ple de l’Ajuntament”, que ha aprovat per unanimitat el punt. Després d’aquest pas administratiu, l’òrgan de Contractació el remetrà a Oficina de Publicacions de la Unió Europea per a la seua licitació.

El projecte del nou IES Falomir és el més quantiós del capítol d’inversions de 2023. No en va, el pressupost actual té 4.714.839 euros reservats en aquest exercici per a iniciar la seua execució. Cal recordar que aquesta licitació suma cinc milions d’euros més dels previstos inicialment per a evitar que el procediment quede desert per l’encariment dels materials.

Visita al Santa Quitèria

També en matèria educativa, el director d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha visitat després del ple les obres del col·legi Santa Quitèria. El tercer centre educatiu construït en aquesta legislatura estarà acabat en dos mesos per a la mudança de les aules prefabricades al nou edifici durant les vacances escolars i l’obertura coincidint amb el nou curs escolar.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: