Almassora licita la substitució de l’enllumenat de la platja per leds per més de 230.000 euros

L’Ajuntament d’Almassora ha tret a licitació la primera fase del projecte de renovació de l’enllumenat públic de la platja per 230.090,26 euros. Els treballs tindran una duració de tres mesos i milloraran l’eficiència energètica i la reducció del consum elèctric del districte marítim. L’actuació, inclosa en el pressupost de 2022, està cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea al 50%.

L’objectiu de l’obra consisteix a substituir els equips lumínics en totes les vies de la zona per llums led, així com la implantació d’un sistema de telegestió basat en una plataforma d’il·luminació intel·ligent i ‘smart cities’. El procediment afectarà a cadascun dels quadres de la xarxa d’enllumenat públic. D’aquesta manera, el consistori evitarà la llum groga en aquesta zona.

Els criteris d’adjudicació del projecte prevaldran amb un 65% l’aspecte qualitatiu la millora de les prescripcions mínimes establides: potència de la lluminària (60 W/24 led), increment del període de garantia del sistema (cinc anys) i termini d’execució (12 setmanes). A més, consideraran amb un 25% aquelles propostes amb elements que no s’hagen previst en la memòria del disseny. Els criteris econòmics suposaran el 10% de la valoració.

Així, segons el plec, la remodelació durarà tres mesos a comptar des del dilluns següent a la data de formalització del contracte. I, durant aquest terme, l’obra romandrà adequadament senyalitzada per a evitar els riscos d’accidents a la ciutadania. En aquest sentit, els primers dos mesos estaran dedicats a la fabricació de les lluminàries (158.000 euros) juntament amb la planificació de la xarxa de telegestió.

Les empreses interessades a optar al concurs públic d’adjudicació tenen un termini de 20 dies per a presentar les seues ofertes des de l’endemà a la publicació de l’anunci. Poden fer-ho a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

La primera edil, Merche Galí, ha ressaltat “l’esforç de l’equip de govern per continuar apostant per la utilització d’equips sostenibles que disminuïsquen la contaminació al poble”. Amb això, la substitució de l’enllumenat públic del districte marítim seguirà el model que l’Ajuntament ja ha implantat a la Vila, polígons industrials i en les principals avingudes del nucli urbà com a San Fernando, José Ortiz i Santa Quitèria, entre altres.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: