Almassora empra a 45 peons de la localitat per a la neteja agrícola durant l’estiu

L’Ajuntament d’Almassora ha contractat hui 45 treballadors agrícoles de la localitat per a la neteja de camins, séquies i escolaments durant un mes. Les set dones i 38 homes d’Almassora desenvoluparan les seues funcions des de demà fins al 14 d’agost, en horari de les 7.00 hores fins a la 13.30 hores. El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha proporcionat gran part del pressupost total que ascendeix a 66.429,68 euros, al costat de l’aportació del consistori local.

Els treballadors esbrossaran i netejaran camins amb la finalitat de reduir la brutícia i previndre els incendis. Els camins que comptaran amb actuacions són: Benafelí, la Mar, Vora Riu, Els Clots, Pla de Museros, Om Blanch, la Ratlla, Hostalassos, Reial de Borriol, Vora Rambla, Fondo, Segadors, Doblons, Caminàs de la Palmera, Caminàs de Barros, Musclera, de la Gasulla, Marjalet, del Pilar, la Mitgera, Catalans, Els Lladres, així com les travessies Sant Antoni, Collantes i Sant Josep, els marges de la CV-10, CV-18 i AP-7 i, a més, els escolaments de la Mitgera, Pitillo, Pedregalos, Salset, Ortega, d’Irun i d’Ortiz.

La contractació, que s’uneix als 17 beneficiaris del Pla d’Ocupació, permet incorporar al mercat laboral a 45 persones desocupades amb la categoria professional de peó. L’objectiu és pal·liar l’atur estacional que es produeix en el sector agrícola durant la temporada estival. Per a això, els contractats van estar registrats almenys tres mesos de l’últim any en el sistema especial agrari, que van acreditar mitjançant vida laboral, tres nòmines o cupons.

Després de la revisió de la memòria redactada pel departament d’Ocupació, les regidories d’Agricultura i Ocupació conjuntament van comprovar que els camins i séquies del terme rural comptaven amb una varietat d’espècies vegetals, sediments produïts per l’activitat humana i del propi reg i desaprofitaments propiciats per l’activitat agrícola que necessitaven d’una ràpida actuació.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Agricultura, María José Tormo, han rebut als treballadors agrícoles que han signat els seus contractes a l’Aula de Formació de l’Ajuntament. Els nous empleats han acudit en dos torns amb la finalitat de mantindre la distància de seguretat contra la COVID-19. Tant l’alcaldessa com l’edil han animat i desitjat sort als 45 peons en aquesta nova etapa.

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: