Almassora adjudica a FCC la neteja viària amb un increment de 151.000 euros anuals

Informació i Foto: http://www.almassora.es

L’Ajuntament d’Almassora ha adjudicat el contracte del servei de neteja viària d’Almassora a la mercantil Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) per import anual de 467.457,72 euros (IVA inclòs) durant els pròxims quatre anys amb possibilitat d’una pròrroga de dos anys més. Suposa un increment de 151.577,94 euros anuals enfront de l’acord vigent fins a l’actualitat.

No en va, el contracte de neteja que va expirar enguany va eixir a licitació per 351.000 euros i es va adjudicar en 2011 per 315.879,78 euros, mentre que el nou va eixir a concurs públic per 479.997,72 euros i suposarà una despesa anual de 467.457,72 euros. L’equip de govern ha estimat oportú ampliar la dotació econòmica d’aquest servei públic “que es va reduir dràsticament en 2011 enfront del contracte anterior i que ha tingut un efecte nefast en la imatge d’Almassora per l’evident retallada de les prestacions”, segons el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco.

En aquesta línia, l’anterior equip de govern, que hi havia destinat 360.001,66 euros anuals entre 2007 i 2011, va reduir la despesa als 315.879,78 euros amb el contracte signat fins a 2017. “Amb aqueixa retallada pressupostària ha sigut impossible atendre en aquest temps totes les necessitats d’un municipi que està en constant creixement, amb una agenda d’actes molt activa i districtes com a Santa Quitèria i la platja que també necessiten d’atenció continuada”, segons les mateixes fonts.

Entre les novetats del nou contracte figura l’ampliació del servei de neteja viària, que estarà actiu tots els dies. El plec estableix les següents prestacions: escombratge i neteja manuals de voreres, vorades, calçades, passejos, zones per als vianants, parcs, jardins municipals i zones enjardinades; neteja d’escocells dels arbres, testos i zones verdes; escombratge mecànic; buidatge de papereres instal·lades en carrers, parcs i vies públiques.

A més, l’empresa ampliarà el nou d’operaris per a fer-se càrrec de tots els serveis ordinaris, dels especials per a festes i altres esdeveniments puntuals, així com de necessitats extraordinàries com a abocaments per accidents de trànsit. Una de les novetats és la neteja durant les dues setmanes de festes patronals per a evitar que el servei es concentre en els esdeveniments i descure altres zones. També atendrà la neteja en altres celebracions com els actes propis del Nadal, les cavalcades, processons o festes de barris, de manera que els recintes estiguen condicionats abans de començar els esdeveniments i a la seua finalització. L’increment d’aquest contracte va en la línia de millora dels serveis públics per a 2018 anunciada la setmana passada per l’alcaldessa, Merche Galí. La munícep va comptabilitzar una pujada de 814.000 euros en contractes municipals, que passaran de 5,6 a 6,4 milions d’euros el pròxim any per a reforçar les prestacions a la ciutadania. La neteja viària forma part d’aquest paquet de millores.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: