Almassora activarà el proper dilluns23 d’octubre la campanya de vigilància per evitar robatoris al camp

Informació i Foto: http://www.almassora.es

La Policia Local d’Almassora posarà en marxa dilluns que ve les actuacions de reforç de vigilància previstes per evitar que es produeixin robatoris en les collites, una campanya que el consistori activa en paral·lel a l’inici de la temporada de recollida de cítrics. El regidor delegat de Seguretat, Roger Beltrán, i l’intendent cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, han informat de les tasques de control que la Unitat de Serveis Especials realitzarà en fins a 10 punts del terme municipal.
Paral·lelament, i durant els mesos en què duri aquesta campanya, els agents faran un seguiment del trànsit a les set rutes que habitualment utilitzen els vehicles de transport agrícola en què “revisaran les documentació i registraran la presència de furgonetes i de camions sospitosos” , ha assegurat Beltrán.
En aquest sentit, Verdoy ha recordat l’obligatorietat per part dels vehicles de portar el Document d’Acompanyament i Traçabilitat Agrícola (DATA), que acredita que el producte compleix amb tots els requisits legals des del seu recollida en origen fins a la seva comercialització. Tot i que les sancions per no presentar el document poden arribar als 600 euros, l’intendent cap de la Policia Local ha recordat que estan exempts d’obtenir aquesta acreditació els propietaris de les finques que transportin fins a 20 quilos de material i els socis que traslladin productes per a la seva venda a les cooperatives agrícoles.
Tal com ha manifestat Roger Beltrán, “la col·laboració dels ciutadans, especialment dels agricultors, és més important si cap en aquesta campanya a l’hora d’identificar conductes o persones sospitoses”. L’edil ha demanat als veïns que “no dubtin en posar-se en contacte amb la Policia Local si detecten l’presència de vehicles que no coneixen”. “La nostra obligació és posar tots els mitjans que tenim disponibles perquè aquests robatoris no es produeixin i que els agricultors puguin vendre la totalitat de les seves collites i complir amb els compromisos adquirits”, ha assegurat el regidor.
El municipi se suma amb aquestes accions locals a la campanya proposada per la Delegació del Govern davant l’inici de la temporada d’recol·lecta de cítrics. Beltrán i Verdoy van participar en la reunió de coordinació celebrada a Almenara el passat 3 d’octubre, en la qual van corroborar “l’efectivitat de les actuacions que duem a terme a Almassora”. Tots dos van confirmar la incorporació d’Almassora als acords de coordinació amb la Guàrdia Civil, que col·laborarà amb els agents municipals en les tasques de vigilància i control de documentació.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d