Almassora aconsegueix el 75% de projectes FEDER amb set milions d’euros

L’Ajuntament d’Almassora ha aconseguit el 75% dels projectes cofinançats amb fons FEDER de la Unió Europea. En concret, el 48,62% de les operacions ja estan executades, mentre que un 26,70% estan adjudicades i en execució o a punt de començar les obres. En termes absoluts, la localitat ha realitzat ja obres cofinançades per Europa per valor de 4,6 milions d’euros i ha adjudicat contractes per valor de 2,5 milions per a la seua execució durant aquest any.

Així figura en la documentació remesa per l’oficina municipal encarregada del seguiment de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Les xifres suposaran un increment del percentatge ja consolidat amb l’avanç dels projectes programats per a aquest estiu. Es tracta de la substitució de l’enllumenat de la platja per leds, la reforma de l’avinguda Castelló i la instal·lació de l’anell de fibra òptica.

Respecte al balanç d’actuacions, les operacions vinculades amb el patrimoni cultural i el patrimoni històric lideren les dades més positives amb una execució total que ha permés convertir en zona de vianants el carrer Sant Joaquim i les places de l’Església i Major d’Almassora, reformar la sala d’actes de la Casa de la Cultura, ampliar la biblioteca municipal i construir el Trinquet Antoniet d’Almassora.

Per darrere se situa l’avanç de les operacions relacionades amb l’eficiència energètica en edificis municipals (96,6%), que inclou la il·luminació led en el Museu Municipal i la substitució de la màquina deshumidificadora de la piscina, i l’eficiència energètica en l’enllumenat públic (77,7%), amb leds en polígons industrials, la Vila, les avingudes principals i parc de Pesudo, entre altres. L’execució del contracte de substitució de les llums de la platja, previst per a aquest estiu, suposarà un desemborsament d’altres 200.000 euros que permetrà completar l’apartat destinat a eficiència energètica en enllumenat.

D’igual manera, l’operació ‘Mobilitat sostenible’, una de les més quantioses del programa cofinançat per la Unió Europea, incrementarà durant aquest estiu el percentatge d’actuacions executades gràcies a les obres de l’avinguda Castelló. Un dels principals accessos a la localitat millorarà la seua configuració a partir d’agost amb una inversió de 538.000 euros que se suma a la reforma del bulevard Sant Jaume i l’accessibilitat al carrer Sant Quitèria, totes dues consolidades.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, traslladarà el balanç dels projectes FEDER als representants de l’oposició durant la comissió informativa de seguiment d’EDUSI del pròxim dilluns. Agustí ha recordat que “a més de la indubtable transformació de la ciutat i del benefici que genera per al veïnat, aquestes actuacions suposen un baló d’oxigen per a les empreses constructores, que en molts casos són de la província o contracten treballadors d’ací”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: