Almassora accepta la concessió demanial de Costas per a la creació del passeig Vora Riu

El ple municipal d’Almassora aprovarà aquest pròxim dilluns en sessió extraordinària la concessió demanial de Costas a l’Ajuntament respecte als 2.900 metres quadrats que permetran executar el passeig de Vora Riu al costat del Millars. Cal recordar que aquesta actuació, pressupostada en el quadre d’inversions de 2023, aconsegueix els 164.477,62 euros, cofinançats al 50% entre els fons Feder de la Unió Europea i el consistori. La cessió, caducada en 2021 i sol·licitada per l’equip de govern aqueix mateix any, cobreix els pròxims 15 anys, amb l’opció de prorrogar la concessió durant 15 anys més.

Després de la resolució del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del passat 13 de febrer, el consistori va rebre les condicions i prescripcions per a regular aquesta concessió demanial amb l’objectiu de poder ocupar domini públic marítim-terrestre per a executar el projecte del passeig Vora Riu. L’Ajuntament d’Almassora precisava d’aquesta cessió del sòl des de la Direcció General de la Costa i la Mar per a poder realitzar la intervenció amb fons europeus. Cal destacar que el consistori ha estat exempt de pagament de qualsevol tipus de cànon per aquesta cessió.

La remodelació del passeig Vora Riu, projecte redactat per l’arquitecta tècnic municipal, Carmen Burguete, inclou també el vial de circulació que discorre paral·lel al llit del Millars. L’actuació recull la formació d’un pont sobre el canal de desguàs del braç del riu per a connectar les passarel·les interiors que respecte el pas de les aigües, sense suposar un obstacle significatiu a la lliure circulació d’aquestes. Aquest pont estarà acompanyat per baranes i se situarà en una cota superior al de les bogues del Millars.

La passarel·la per als vianants i accessible, amb set metres de llarg i dos d’ample, concentrarà una inversió de 10.799,25 euros dels més de 164.000 euros que suma el projecte de Vora Riu, cofinançat amb fons europeus. A més, el text recull l’exigència per a la futura empresa adjudicatària de construir-la sobre unes fonamentacions i amb uns materials concrets per a resistir el pas de l’aigua i evitar l’enfonsament d’aquestes. La memòria compleix amb els requisits autonòmics relatius a l’eliminació de barreres arquitectòniques.

Les tres línies d’actuació generals del projecte de Vora Riu són: l’adequació de paviments, la plantació d’espècies vegetals adequades a la zona i la construcció d’elements com a pèrgoles o ponts. A més d’altres aspectes com la seguretat i salut o la gestió de residus en un espai natural com la desembocadura del Millars. La companyia responsable d’executar la intervenció comptarà amb quatre mesos de termini des del dia que se signe l’acta de replanteig.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: