Alcaldes i portaveus del PPCV de costa al·leguen contra el Pla de protecció del litoral del Govern

Alcaldes i portaveus del PPCV de municipis de costa han presentat al·legacions contra el Pla de protecció del litoral del Govern d’Espanya. Així ho ha anunciat la vicesecretària d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV, Elena Albalat.

Albalat ha criticat que per al Govern d’Espanya la participació pública “només sigui un anunci”. “Se suposa que aquest pla està en procés de redacció des de l’octubre del 2020 i ens sembla lamentable que durant el procés no s’hagi convidat ni Ajuntaments costaners ni associacions veïnals o plataformes ni organitzacions empresarials o hostaleres relacionades amb la costa per preguntar-los la seva posició”, ha manifestat. La dirigent popular ha assenyalat que el Ministeri “fa una participació pública tan selectiva que els resultats de l’estudi són totalment alineats amb la seva tesi i sense possibilitat de crítica”.

La vicesecretària d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV ha lamentat també la lentitud del Govern d’Espanya a tirar endavant el pla. “Tota aquesta feina ja devia estar feta, ja s’haurien d’estar implementant estratègies, no plantejant com han de ser”, ha afirmat.

El procés d’al·legacions al Pla Estratègic de la Costa estarà obert fins al 22 de juliol, per això des de fa uns dies els alcaldes i els portaveus del PPCV en municipis de costa estan presentant al·legacions. “La nostra queixa constarà. El pla no planteja mesures de protecció actives de la costa i inclou aspectes tan alarmants com considerar com una amenaça el valor econòmic que té la costa. En línies generals, és un document que pretén ser una excusa per justificar una política d’actuació molt sectària. No es pensa al litoral com un recurs, com un hàbitat humà, sinó única i exclusivament com un entorn natural. És una concepció de partida esbiaixada que determina tota la planificació i des del PPCV no ens podem quedar de braços plegats”, ha assenyalat Elena Albalat.

La vicesecretària del PPCV ha criticat “l’empenyament” del PSOE d’atacar la costa. “Des del Govern d´Espanya amb un pla que no ha tingut participació i planteja problemes i des del PSPV agenollant-se davant dels seus socis de Govern i aprovant una taxa turística que colpeja el sector”, ha indicat.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: