Aitana Mas: “La Comunitat Valenciana té la millor ràtio de tot Espanya a la inspecció de serveis socials”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que la Comunitat Valenciana té en aquests moments “la millor ràtio de tot Espanya a la inspecció de serveis socials”.

Així ho ha traslladat als i les portaveus de la Coordinadora de Familiars i Usuaris de Residències de la Comunitat Valenciana (Recova), amb els quals ha mantingut una trobada per “intercanviar parers i informació” sobre la tramitació actual del decret de Tipologies de centres, serveis i programes, que desenvolupa la llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana

La vicepresidenta ha subratllat l’esforç que s’ha fet des de la Conselleria per crear un cos d’inspecció en l’àmbit dels serveis socials que “garanteixi el compliment de la normativa”, i ha afegit que gràcies a aquest “compromís per la qualitat” ha aconseguit multiplicar per cinc la plantilla, amb un total de 40 inspectors i inspectores.

Amb relació al decret de Tipologies, Aitana Mas ha explicat que la Conselleria “ha anat més enllà” de les recomanacions que es van pactar fa uns mesos amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 del Govern d’Espanya, “millorant les ràtios i reduint de 120 a 100 places màximes en alguns centres residencials”. L’objectiu, ha afegit, és oferir a les persones usuàries “la millor atenció i atencions possibles amb una assistència particularitzada i individualitzada”.

Més de 20 milions en inversions

Així mateix, Aitana Mas ha recordat que la Vicepresidència ha invertit en els darrers 3 anys un total de 21,17 milions d’euros en projectes d’obres de millora i reforma a 38 dels 39 centres residencials públics per a persones grans en situació de dependència de la Comunitat Valenciana.

La vicepresidència ha explicat que tots aquests projectes s’han dut a terme amb l’objectiu d’adaptar-los al nou model residencial impulsat per la Generalitat i, així, augmentar la confortabilitat de les instal·lacions, millorar l’accessibilitat i, en definitiva, “incrementar el nivell de satisfacció de les persones usuàries”.

A més de les obres de reforma, també s’ha dotat de nou equipament i mobiliari 36 de les 39 residències públiques per un import d’1,93 milions d’euros en els darrers tres anys. Així, s’ha adquirit mobiliari per a zones comunes, matalassos antiescares i somiers, grues, carros auxiliars, material sanitari i equipament per a cuines, entre d’altres adquisicions.

Pla Convivint

La vicepresidenta també ha assenyalat que dins del Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 s’inclouen obres de reforma i millora a les residències de gent gran de Carlet, Chelva i Aldaia a la província de València, ia les residències d’Alacant, Torrevella i Mariola d’Alcoi.

Cal recordar que el Pla Convivint contempla una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques a residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com la gent gran , amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: