Aitana Mas: “El Consell gestiona 9 milions d´euros en ajudes per donar resposta a l´emergència residencial dels col·lectius més vulnerables”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha informat que el Consell destinarà nou milions d’euros a ajudes directes per facilitar solucions residencials a persones en situació d’especial vulnerabilitat a través de les entitats locals en el marc del Pla estatal per a l’accés a l’habitatge 2022-2025.

Mas ha destacat que lʻobjectiu dʻaquesta mesura és “donar una resposta a lʻemergència residencial que pateixen especialment els col·lectius en risc dʻexclusió social, i les famílies i les persones més vulnerables”. Així mateix, ha explicat que les ajudes es destinaran als quasi 200 municipis i mancomunitats que s’han adherit a aquest pla a la Comunitat Valenciana.

“En concret -ha indicat la vicepresidenta- hi podran accedir víctimes de violència de gènere, d’explotació sexual o de violència sexual; persones desnonades del seu habitatge habitual; persones sense llar; persones asilades, refugiades o acollides al règim de protecció temporal sí com qualsevol altra persona especialment vulnerable, d’acord amb el criteri dels serveis socials”.

En aquests casos, “les entitats locals seran les encarregades de facilitar-los un allotjament o una altra solució residencial immediata o, si això no és possible, concedir una ajuda per al pagament d´un lloguer d´un habitatge privat que sigui adequat per a les seves necessitats”, ha afegit.

La quantia de lajuda es determinarà en cada cas per les entitats locals, segons les circumstàncies personals de la persona beneficiària, i es podrà concedir un ajut fins al 100% de la renda o preu de lhabitatge o solució residencial alternativa. A més, es podrà atorgar un altre ajut de fins a 200 euros al mes per atendre les despeses de manteniment, assegurances, comunitat i subministraments bàsics.

Les entitats locals disposaran dun mes, des de lendemà de la publicació del Decret, per acceptar els ajuts concedits, i trametre la documentació necessària.

Millora ajuts a persones opositores a cossos de la Generalitat

D’altra banda, entre els temes aprovats aquest divendres, el Ple del Consell ha millorat les condicions per accedir als ajuts per contribuir a cobrir les despeses produïdes per la preparació de les oposicions i els processos selectius d’accés als cossos i escales de l’Administració de la Generalitat mitjançant un preparador o preparadora individual o un centre especialitzat, de manera que també les que disposen de menys recursos econòmics puguin preparar les proves selectives.

En concret, s’amplia la quantitat màxima mensual de l’ajuda, que passa de 500 a 700 euros i s’amplia l’edat màxima per accedir a aquests ajuts, que passa dels 30 als 35 anys, cosa que permetrà a més persones accedir a les convocatòries dajuda.

Així mateix, la capacitat econòmica i la renda de la unitat familiar i la nota mitjana de l’expedient acadèmic passen a ser considerades com a mèrits avaluables, de manera que s’espera que augmenti el nombre de beneficiaris.

El nombre total dajuts, així com limport a rebre per cada persona beneficiària, es determinarà en cada convocatòria, en funció del crèdit pressupostari disponible.

Igualment, i tal com feien les bases anteriors, a cada convocatòria es reservarà el 7% d’aquests ajuts a les persones que acrediten un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: