Agricultura publica els ajuts de 48.000 euros per al foment de l’ovella guirra

La Conselleria dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha convocat les ajudes per al foment de lovella guirra, raça autòctona en perill dextinció, per un import de 48.000 euros.

En concret, se subvencionen les despeses de manteniment i conservació de la cabanya, la creació i manteniment de llibres genealògics, així com les del desenvolupament del programa de millora oficialment reconegut per a la raça, que inclouen les proves destinades a determinar la qualitat genètica o el rendiment del bestiar.

Aquesta via de finançament està orientada a les organitzacions i associacions de ramaders reconegudes per la Comunitat Valenciana que no tinguin ànim de lucre i estiguin oficialment reconegudes per a la gestió del llibre o llibres genealògics de la raça o races en perill d’extinció.

Aquest tipus de bestiar en perill d’extinció representa un patrimoni d’una riquesa singular tant des del punt de vista econòmic i social com mediambiental i dels recursos genètics.

El termini de presentació de sol·licituds en l’exercici 2022 serà d’un mes comptat a partir de l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: