Agricultura i La Unió refermen el compromís col•lectiu per seguir implementant millores per al camp valencià

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, i la nova Comissió Executiva de La Unió Llauradora i Ramadera han mantingut aquest matí un encontre després de ser escollit aquest equip al darrer congrés de l’organització agrària i ramadera.

Ambdós parts s’han compromès a seguir desenvolupant propostes de millora per al cultiu valencià i defensar la reputació, qualitat i proximitat amb la qual compta el producte agroalimentari valencià de cara al futur.

En aquesta línia, la consellera ha manifestat que un element clau per a afiançar el futur del sector i la seguretat dels cultius passa per la prevenció. “És fonamental seguir treballant i desenvolupant fórmules preventives en el camp per a minvar possibles problemàtiques que afecten als interessos productius i econòmics del nostre teixit agrari i ramader”, ha defensat.

A més, per altra banda, el secretari general de La Unió, Carles Peris, ha traslladat les preocupacions i necessitats concretes del col·lectiu i ha insistit en que és “fonamental l’enteniment i col·laboració” entre ambdues parts per “escoltar” i implementar millores dins dels programes que desenvolupa la Conselleria d’Agricultura.

Entre d’altres, a la reunió s’ha volgut posar de manifest la responsabilitat del Consell en fomentar el sector agroalimentari a través d’una economia més sostenible i verda que, al mateix temps, dote de majors flexibilitats als llauradors i llauradores en temes de tramitacions o planificacions de normatives.

Així també, s’ha posat en valor l’impuls a les assegurances agràries on la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més diners inverteix en aquestes pòlisses, “el manteniment del transvasament Tajo-Segura com a garantia per a l’ús agrícola a les comarques alacantines”, i seguir treballant amb el Fòrum Citrícola per aconseguir millores i ampliacions en el tractament en fred a productes com les mandarines i pomelos.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: