Agricultura dissenya un pla de 180 milions d’euros per a la millora i la rehabilitació dels camins rurals

La Conselleria d’Agricultura ha presentat l’Estratègia d’Obres de Camins Rurals de la Comunitat Valenciana 2023-2038, que preveu una inversió total de 180 milions d’euros en 15 anys. Aquestes infraestructures suposen un element vital per al desenvolupament de lactivitat agrària i ramadera en zones rurals, així com en la seguretat de les persones agricultores i la població que freqüenten les vies.

La Conselleria, després de detectar els problemes que presentava l’estat dels camins rurals, va activar el 2017 tota una sèrie d’actuacions destinades a la millora i el condicionament dels camins agraris. Des d’aquell any, les inversions escomeses s’han concretat en un total de 22 milions, als quals cal sumar la partida de 9.5 milions més aprovada en el pressupost corresponent per a aquest any.

Ara, en vista de la importància que aquestes infraestructures tenen en la millora de les condicions dels habitants del medi rural, Agricultura ha decidit el disseny i la posada en marxa d’aquesta pla d’actuació per als propers anys. Les actuacions assoliran un total de 1.000 quilòmetres de traçat al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

En aquesta línia, la consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ha explicat que “invertir en la millora i el manteniment d’aquests camins garanteix un desenvolupament sostenible i equilibrat del territori i una millora en la qualitat de vida de les persones que viuen i treballen a aquestes zones”.

Navarro ha recordat l´impuls que la Generalitat està donant per a la restauració d´aquestes infraestructures al llarg de la legislatura, dins d´una estratègia global per facilitar el dia a dia el món rural.

Per part seua, el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, ha destacat la importància del pla “perquè és la primera vegada en la història que la Comunitat Valenciana elabora un projecte d’aquesta magnitud, ja que som conscients que és necessari proporcionar als habitants de les zones rurals les condicions òptimes perquè puguin desenvolupar el seu mitjà de vida”.

Aquestes vies constitueixen els canals de connexió entre comarques, municipis i partides, proporcionen els accessos als cultius ia construccions agroindustrials i, a més, faciliten l’activitat diària de les zones que pateixen més risc de despoblament.

El pla contempla una línia d’ajudes per a la rehabilitació i el recondicionament de camins rurals, els beneficiaris dels quals són els ajuntaments. L’estratègia inclou, entre altres aspectes, la reparació de camins en cas de situacions d’emergència en què es produeixin danys importants i calgui actuar.

L’elaboració d’aquesta estratègia respon a una anàlisi i un diagnòstic previ de l’estat d’aquestes infraestructures elaborat pel Col·legi d’Enginyers Agrònoms, qui n’ha estat una part fonamental per a la coordinació i el desenvolupament.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: