Aerocas i Avant destaquen l’aeroport de Castelló com a eina de dinamització econòmica del territori i de fixació de població

La directora general d´Aerocas, Blanca Marín, i la directora general de l´Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, han coincidit a destacar l´aeroport de Castelló com una eina de dinamització econòmica i de generació d´oportunitats per a les persones del territori, així com la seva rellevància per revertir la despoblació.

La directora general d’Aerocas ha rebut aquest dimecres a l’aeroport la directora general d’Avant i el director adjunt d’aquesta entitat, Evaristo Martí.

Blanca Marín ha detallat les diverses línies d’activitat que s’estan desenvolupant, en el marc de l’estratègia de diversificació, als àmbits comercial, industrial i de formació. Així mateix, ha explicat els plans d’expansió de la infraestructura i les gestions que es fan per a la implementació de noves línies de negoci.

La directora general d’Aerocas ha subratllat que l’aeroport de Castelló “està al servei del territori i la ciutadania”. “Per això, compartim la visió de l´Agenda Valenciana Antidespoblament que aquesta infraestructura ha d´exercir un paper dinamitzador de l´economia i de generació d´oportunitats per a la gent de les comarques de Castelló. Actuem, per tant, per contribuir a la fixació de població”, ha afegit.

En aquest sentit, ha destacat que la ubicació geogràfica de l’aeroport “reforça la funció de ròtula entre l’interior i la costa i, en definitiva, de vertebració del territori”.

La directora general d‟Aerocas i els responsables d‟Avant han visitat les diferents zones de l‟aeroport, incloent les instal·lacions on s‟està impartint un cicle de Formació Professional vinculat a la branca aeronàutica.

Sobre això, Blanca Marín ha ressenyat que la implantació a l’aeroport de Castelló de la FP, l’oferta de la qual es veurà reforçada el proper curs, “suposa una oportunitat de formació qualificada i d’ocupabilitat per a les persones joves de l’entorn”.

Per part seua, la directora general d’Avant, Jeannette Segarra, ha destacat “el canvi d’aire que s’ha produït en els cicles formatius, orientant-los a l’ocupació, en l’àmbit de les comarques de l’interior” i ha agraït la implicació de la Conselleria d’Educació i d’Aerocas en el desenvolupament d’aquest primer cicle, “una proposta innovadora que ens permet generar arrelament i orgull entre la joventut del territori, alhora que permet atraure estudiants d’altres poblacions de la nostra Comunitat i fins i tot d’altres ciutats espanyoles “.

“Abans ens vam desplaçar a Castelló, València o Alacant a estudiar i ara són els estudiants de les capitals els que vénen a l’interior de la província a aprendre una professió, a més amb la motivació i l’experiència de fer-ho al costat de les empreses que estan invertint i desenvolupant aquí el seu negoci”, ha afegit.

Segarra ha anunciat que en els propers dies la Direcció General d’Avant i la Direcció General de Formació Professional de la Conselleria d’Educació continuaran amb les reunions al territori, juntament amb alcaldes i presidents de les mancomunitats, “per avaluar els cicles formatius que hi ha en marxa i estudiar i proposar nous cicles orientats a una oferta laboral de qualitat per als nostres joves”

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: