Activitats turistiques programades per la Diputació de Castelló per al primer cap de setmana de novembre

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló ha programat un total de vuit activitats turístiques durant aquest primer cap de setmana de novembre a la província. Amb això, el Govern Provincial impulsa una completa programació cultural no només com a potenciadora de les diferents disciplines artístiques, sinó també com a dinamitzadora de l’activitat turística i econòmica dels municipis.
El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “si alguna cosa defineix aquest inici de mes de novembre serà el Art Contemporani, que ja en aquests inicis de mes es va a plasmar en diverses exposicions itinerants que visiten diversos municipis de l’interior. Amb la Fira Internacional Mart del 16 al 19 arribarem a la màxima expressió d’aquesta expressió artística “.
Tant és així que l’art contemporani és present a L’Espai Cultural Obert de Les Aules amb l’exposició Tardor de Claudia de Vilafamés. Estarà oberta al públic demà dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.
D’altra banda, el cicle DipcasPhoto, itinerància Obra Fotogràfica Diputació de Castelló estarà present aquest cap de setmana a diversos municipis: a Borriol amb l’obra ‘Fotografies’, de Laura Avinent; a Vall d’Almonacid, amb l’exposició ‘Transhumància’ de Gràcies Barrué; a Llucena amb l’exposició ‘Retrats’ de la Col·lecció Sarthou Carreres, ia Canet lo Roig amb l’exposició ‘euromaidan la porta de Kíev “, de Serjeg Antonov.
A més, la Diputació col·labora amb l’exposició ‘Adsuara, Vicent i Persejo, 3 escultors valencians entre la tradició i la renovació’ del Museu de Belles Arts de Castelló. I a la secció d’arqueologia del museu, la Diputació col·labora amb la instal·lació numismàtica en el cicle Peces del Trimestre.
Tota la informació referent a aquestes i altres activitats que impulsa la Diputació està disponible a l’Agenda Provincial al portal web agendaprovincial.dipcas.es
La Llum de la Memòria a Benassal
L’exposició de Benassal es desenvolupa en dos espais tan emblemàtics per a la localitat de l’Alt Maestrat com són el Forn de Dalt i la Torre de l’Presó, també restaurats pels serveis de la Diputació de Castelló.
Així, aquestes exposicions inèdites estan compostes per fins a 51 peces d’arqueologia, escultura, pintura, orfebreria, paper i gravats provinents de 27 institucions diferents de la província i diòcesi de Sogorb-Castelló i Tortosa. A més, el recorregut històric comprèn des làpides romanes, del jaciment els Cabañiles de Zucaina, a encreuaments gòtiques del segle XV o dibuixos del segle XVIII propietat de la Reial Fàbrica de l’Alcora.
La Llum de la Memòria a Castellfort
La tercera seu de l’exposició La Llum de la Memòria es situa en l’ermita de la Mare de Déu de la Font de Castellfort, declarat Bé d’Interès Cultural. Després de la recuperació per part de la Diputació de la pintura mural que atresora l’ermitori, aquesta exposició en tan atractiu enclavament mostra més d’una trentena de peces d’art sacre d’estil barroc, rococó i academicista de gran valor patrimonial, religiós i cultural.
El procés de restauració de l’espectacular pintura mural ha comptat amb una reintegració volumètrica i cromàtica mitjançant un estucat de la llacuna central i d’aquelles petites llacunes localitzades en l’escena mural a més per a la posterior reintegració del cromatisme de l’obra emprant colors a l’aigua i la tècnica del regatino.
Cal recordar que tot el que fa referència als dos cicles expositius de la ‘Llum de la Memòria’ impulsats pel Govern Provincial es pot consultar al portal web llumdelamemoria.dipcas.es.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: