71 residents de Medicina Familiar i Comunitària finalitzen la seua especialització a la Unitat Docent Multiprofessional de València

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de València ha celebrat aquest divendres l’acte de comiat per a 71 residents de Medicina d’aquesta especialitat, que s’han format entre el 2019 i el 2023 als 11 departaments de salut de la província adscrits a aquesta unitat.

L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, que ha destacat i ha posat en valor la importància de la Medicina Familiar i Comunitària per assolir una Atenció Primària forta que doni resposta a les necessitats de la ciutadania .

El conseller ha estat acompanyat del gerent del Departament de Salut de València – Doctor Peset, Francisco M. Dolz, director de l’EVES, Gustavo Zaragoza, i la cap d’estudis de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de València, Ana Arbaixar.

“Han estat 4 anys de formació en què heu hagut de superar moltes dificultats, en què heu viscut la major crisi sanitària que podíem imaginar, que va suspendre les rotacions en curs i programades i us va fer passar a reforçar unitats necessitades. Gairebé el 61% dels que finalitzeu avui vau exercir la vostra tasca en centres de salut durant la pandèmia, la resta a Urgències. Sempre a primera línia. I us felicito pels vostres èxits”, ha apuntat Arbaizar.

3.000 professionals en 34 anys

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de València va ser creada el 1989 i ha participat en la formació de més de 3.000 professionals dels departaments de salut de Sagunt, Clínic, Arnau, La Fe, Requena, General de València, Doctor Peset, La Ribera, Gandia, Xàtiva-Ontinyent i Manises.

El nombre de places acreditades en aquesta unitat, repartides en 11 hospitals i 80 centres de salut, és de 116 MIR i 34 EIR (Infermeria Interna Resident) per a cada any formatiu. Aquestes xifres de residents la converteixen a la unitat docent més gran d’Espanya. De fet, aquest mateix mes de maig s’hi han incorporat 115 MIR i 25 EIR.

“Per aconseguir que tot això sigui possible, no només és important la tasca que realitza l’equip de la unitat docent, sinó també la comissió de docència provincial i tutors/es i col·laboradors/es docents dels centres sanitaris acreditats, que són essencials a l’organització d’estades formatives i l’adquisició de competències establertes als programes oficials d’ambdues especialitats”, ha assenyalat la cap d’estudis de la Unitat Docent.

Tal com ha destacat Ana Arbaizar, tot aquest treball té l’objectiu d’aconseguir una formació sanitària especialitzada de qualitat i una “atenció familiar i comunitària amb rigor científic i propera a la persona, la família i la comunitat”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: