130 alumnes participen en la Universitat d’Alacant en la “First Lego League”, la principal competició de robòtica infantil de l’món

Al voltant de 130 estudiants de centres de tota la província participen aquest dissabte, 15 de febrer de 2020, en la competició de robòtica “First Lego League (FLL)” que acull el Saló d’Actes de l’Aulari II de la Universitat d’Alacant (UA) . En total deu equips competiran en aquesta fase local per a joves d’entre 10 a 16 anys amb l’objectiu de despertar l’interès i promocionar la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) en un entorn creatiu, en equip i divertit. A més, la UA també acollirà la “First Lego League Junior” dirigit a nenes i nens d’entre 6 a 9 anys.

La FLL és el principal torneig de robòtica infantil a nivell mundial. L’equip guanyador d’aquesta fase celebrada a la UA passarà a la fase nacional per, finalment, reunir en un torneig internacional als campions de tots els països participants. Al costat de Fundació Scientia, promotor de l’torneig a nivell nacional en associació amb FIRST i LEGO Group, la “First Lego League” a Alacant està liderada pels professors Francisco Pujol de el Departament de Tecnologia Informàtica i Computació, i David Tomàs de el Departament de Llenguatges i sistemes Informàtics. La iniciativa compta amb el suport d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC + i) de la Universitat d’Alacant, projecte conjunt entre el Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement i la Unitat de Comunicació.

competició

Durant l’esdeveniment, cada equip participant haurà de realitzar quatre proves: una exposició dels valors que han après a l’treballar en equip; un projecte d’innovació per resoldre algun problema del seu entorn relacionat amb el desafiament “City Shaper: millors ciutats on viure i treballar”; presentar un robot per participar en el joc; i superar diferents proves i completar el màxim nombre de missions en un temps màxim de 2:30 minuts amb el robot dissenyat.

A partir dels resultats de totes aquestes proves, un jurat decidirà els sis equips guardonats amb el Premi Robotix a les Joves Promeses; Premi a l’Comportament de l’Robot; Premi a l’Disseny de l’Robot; Premi Dragados a el Projecte d’Innovació; Premi als Valors FIRST; i el Gran Premi Fundació Scientia a l’Guanyador que classifica per a la gran final espanyola que tindrà lloc a Santa Cruz de Tenerife els propers 28 i 29 de març.

Girls First

Per primera vegada, la competició ha concedit beques a equips formats exclusivament per noies a través de el programa “Girls First” per impulsar el talent femení en les vocacions científiques i tecnològiques. En concret, la competició de la Universitat d’Alacant comptarà amb 44 noies, 36 de més de 10 anys i 8 a la competició FLL Junior, d’aquí la vinculació de l’campionat amb les activitats programades per la Universitat d’Alacant amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la nena a la Ciència.

programació

Després del registre dels participants, la inauguració de la FLL Alacant està prevista a les 10 hores al Saló d’Actes de la Aulari II de la mà de la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, Amparo Navarro, al costat dels professors organitzadors de la fase local alacantina.

L’acte de cloenda, previst a les 13:15 hores, comptarà amb la participació de representants de les empreses col·laboradores Robotix i Dragados, així com dels vicerectors de la UA Rafael Muñoz, de Campus i Tecnologia, i Amparo Navarro, de Recerca i transferència de Coneixement, el director de l’Escola Politècnica Superior (EPS), Andrés Montoyo, i els professors Francesc Pujol i Pons i David Tomàs.

Informació i Foto: Universitat Alacant

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: