Ximo Puig valora l’aposta per la innovació de el sector ceràmic de la Comunitat Valenciana i advoca per consolidar la posició aconseguida i obrir nous mercats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat l’aposta per la innovació realitzada pel sector ceràmic de la Comunitat Valenciana i ha advocat per consolidar la posició aconseguida per aquest sector fonamental per a l’ocupació i l’economia valenciana.

El cap de el Consell ha visitat la 38 edició de la fira internacional de la rajola ceràmic i mobiliari de bany Cersaie a Bolonya, on ha realitzat un recorregut pels estands de les empreses de la Comunitat Valenciana que estan participant a la fira, acompanyat pel conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, el president d’ASCER, Vicente Nomdedéu, i el president de ANFFECC, Joaquín Font de Mora.

Ximo Puig ha destacat la resiliència de el sector de la ceràmica a la Comunitat Valenciana, el que li ha permès no només resistir la crisi provocada per la COVID-19 sinó sortir enfortit d’ella, com demostra el fet d’haver incrementat les seves exportacions en més de un 4% durant 2020.

Així mateix, ha mostrat el seu suport a aquesta indústria “puntera” que ha apostat per la innovació situant-se a l’avantguarda tecnològica, la qual cosa li ha permès superar a el sector ceràmic italià, un dels de major producció mundial.

El president ha assenyalat que la participació de el sector a la fira Cersaie, que ha considerat com “la més important de l’món”, té com a objectiu contribuir al fet que la ceràmica de la Comunitat Valenciana es converteixi en un referent d’àmbit internacional.

Finalment, el cap de el Consell ha insistit en la necessitat de “consolidar la posició aconseguida pel sector i aconseguir obrir nous mercats”, això sense oblidar afrontar les dificultats que el sector té actualment com els elevats costos energètics i la competència deslleial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: